Διεθνή

Ποιος είναι ο άσημος 18χρονος που βρέθηκε ξαφνικά με κληρονομιά 3,3 δισ. δολ.

  • newsroom


Απέκτησε σημαντικό ποσοστό της Dm-drogerie markt, κορυφαίας αλυσίδας καταστημάτων στη Γερμανία, με κέρδη που υπολογίζονται σε περισσότερα από 12 δισ. ευρώ ετησίως

Κέβιν Ντέιβιντ Λέμαν, 18 ετών από τη Γερμανία. Αξία: 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι περισσότεροι από εμάς πιθανότατα να μην έχουμε ξανά ακούσει το όνομά του – εν μέρει λογικό καθώς δεν αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας – ο νεαρός, όμως, στον οποίο αναφερόμαστε, μόλις κατέκτησε τον τίτλο του «νεότερου δισεκατομμυριούχου στον πλανήτη» έπειτα από την απόκτηση σημαντικού ποσοστού της γερμανικής αλυσίδας dm-drogerie markt που ανήκει στην οικογένειά του σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes.

Η Dm-drogerie markt, η κορυφαία αλυσίδα καταστημάτων στη Γερμανία, είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα η αξία του 18χρονου έφτασε να αγγίζει τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η γερμανική εταιρεία drugstore με μακρά ιστορία στον κλάδο, ιδρύθηκε το 1974 και απασχολεί σήμερα πάνω από 41.000 εργαζομένους σε περισσότερα από 2.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Καταγράφει τεράστια επιτυχία με κέρδη που υπολογίζονται σε περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το BusinessInsider, ούτε ο 18χρονος Λέμαν ούτε, όμως, και ο πατέρας του και ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ενεργοί στη διαχείριση της. Για την ακρίβεια, ο Γκούντερ διοικούσε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της οικογένειας Pfannkuch, όταν το 1974 αποφάσισε να επενδύσει στην dm. Το 2017, μεταβίβασε το 50% της αλυσίδας φαρμακείων στον Κέβιν Ντέιβιντ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αμέσως επόμενος νεότερος δισεκατομμυριούχος στη λίστα Forbes, είναι ο 24χρονος Κινέζος, Γουάνγκ Ζελόνγκ, με περιουσία 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθούν στις θέσεις 3 και 4, οι αδερφές Αλεξάντρα και Κατερίνα Άντερσεν από τη Νορβηγία, 24 και 25 ετών αντίστοιχα, κληρονόμοι της επενδυτικής εταιρείας Ferd, με περιουσία που φτάνει τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια η καθεμία.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρατηρήθηκε πως σε παγκόσμιο επίπεδο, 660 άτομα κατάφεραν να γίνουν για πρώτη φορά δισεκατομμυριούχοι. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των τυχερών «υπερπλουσίων» ανέρχεται πλέον στους 2.755 και αυξάνονται.

Σύμφωνα με το Forbes, οι συλλογικές περιουσίες των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 8 τρισεκατομμύρια δολάρια και διαμορφώθηκαν έτσι στα 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται πως το Πεκίνο κατάφερε να αποσπάσει τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωτεύουσας δισεκατομμυριούχων» από τη μέχρι τώρα βασίλισσα, Νέα Υόρκη, με 100 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Μικρολίμανο: Πώς θα μεταμορφωθεί η γραφική περιοχή μετά την ανάπλαση

«Πράσινο» για τις εργασίες στη Μαρίνα του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ο Μαρινάκης στην Τέρνα Ενεργειακή, το deal του Φέσσα και οι «μανούβρες» της Εletson με τους Κινέζους

Απόρρητο Απόρρητο