Διεθνή

Porsche: Ζητεί μηδενικούς ρύπους από τους προμηθευτές της

  • newsroom


H Porsche ανακοίνωσε τη νέα της απόφαση και όποιος δεν συμμορφωθεί με αυτή, τότε δεν πρόκειται να μείνει στη λίστα των προμηθευτών της εταιρείας

Ο αισιόδοξος στόχος της Porsche είναι να έχει μέχρι και το 2030 μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Κάτι τέτοιο, φυσικά, μπορεί να γίνει και σε συνδυασμό με την έκκληση περί προστασίας του πλανήτη μέσω χρήσης “καθαρότερης” ενέργειας (ΑΠΕ).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το 20% από το σύνολο της γραμμής τροφοδοσίας της φίρμας είναι υπεύθυνη για τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ενώ αυτό το ποσοστό θα ανέβει μέχρι και το 2030 στο 40%.

Η Porsche ανακοίνωσε ότι οι 1.300 προμηθευτές της πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλιώς… δεν πρόκειται να συνεχίσουν να βρίσκονται στη λίστα των προμηθευτών για αρκετά χρόνια.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Porsche ανέφερε ότι ήδη οι κατασκευαστές των μπαταριών, απ’ όπου προμηθεύεται η εταιρεία κάνουν χρήση “πράσινης ενέργειας” από το 2020, ενώ τώρα ανακοινώθηκε και επίσημα το επόμενο βήμα σχετικά με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με στόχο τη δραματική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto