Και την ιστοσελίδα του BBC μπλόκαρε σήμερα η αρμόδια Αρχή τηλεπικοινωνιών στη Ρωσία, δίνοντας μάλιστα την υπόσχεση ότι θα απαντήσει στον «πόλεμο της πληροφόρησης», τον οποίο -σύμφωνα με τη Μόσχα- ξεκίνησε η Δύση, αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε στο Telegram η εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής διπλωματίας, Μαρία Ζαχάροβα, η ρυθμιστική Αρχή τηλεπικοινωνιών «Roskomnadzor απέκλεισε στη Ρωσία την πρόσβαση στον ιστότοπο BBC News.

Πιστεύω προς πρόκειται για την αρχή των απαντήσεων στον πόλεμο της πληροφόρησης που ξεκίνησε η Δύση εναντίον της Ρωσίας».

Ο ιστότοπος της Roskomnadzor αναφέρει ότι η πρόσβαση στο BBC News και το παράρτημά του στη ρωσική γλώσσα έχει αποκλειστεί στη χώρα.

«Η πρόσβαση σε μια ανεξάρτητη και δίκαιη πληροφόρηση αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο δεν πρέπει να στερείται ο ρωσικός λαός», ήταν η αντίδραση του BBC, με σχόλιο που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να καταστήσουμε το BBC News προσβάσιμο στη Ρωσία και στον υπόλοιπο κόσμο», πρόσθεσε το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, ενώ η ρωσική υπηρεσία του δημοσίευσε βίντεο που δείχνει πώς μπορεί να αποκτήσει κανείς πρόσβαση στον ιστότοπό του χρησιμοποιώντας VPN.

Νωρίτερα σήμερα η ρωσική Roskomnadzor απέκλεισε την πρόσβαση στους ιστότοπους τουλάχιστον 30 άλλων ΜΜΕ, ενισχύοντας περαιτέρω τον έλεγχό της για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: Νέο πακέτο στήριξης στην Ουκρανία – Επιπλέον $800 εκατ. για στρατιωτική βοήθεια

Fed: Αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% – Αναμένει άλλες έξι

Ιταλία: Κατάσχεση ακινήτου στη Σαρδηνία που ανήκει στον ολιγάρχη Πιοτρ Ολεγκόβιτς Άβεν