Πρωτοβουλίες για με τη συνεργασία της με την Τουρκία στο φυσικό αέριο και τις εξαγωγές σιτηρών θα ανακοινώσει η Ρωσία κατά τη σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ινδονησία, όπως γνωστοποίησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σχεδιάζεται αριθμός συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, περιλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας με την Τουρκία στο φυσικό αέριο και της οργάνωσης μεγάλων αποστολών σιτηρών και λιπασμάτων», ανέφερε σε δήλωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει διά ζώσης στην G20, έχει προτείνει τη δημιουργία ενός «κόμβου αερίου» στην Τουρκία, μέσω του οποίου το ρωσικό φυσικό αέριο θα μπορούσε να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ελπίζει ότι η G20 θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση ενός «πολυπολικού» κόσμου -ένας όρος που χρησιμοποιεί συχνά ο Βλαντίμιρ Πούτιν για να επικρίνει αυτό που χαρακτηρίζει δυτική κυριαρχία στις παγκόσμιες υποθέσεις.

Η παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο της G20 έχει προκαλέσει επικρίσεις από δυτικές χώρες και την Ουκρανία, η οποία ζήτησε να απαγορευθεί στον Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στη συνάντηση.

Αξιωματούχοι από τη Ρωσία και την Ινδονησία δήλωσαν σήμερα πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μεταβεί ο ίδιος στη σύνοδο, αλλά μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν μέσω τηλεδιάσκεψης. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Μπαλί θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Διαβάστε ακόμη

ΤτΕ: Πώς η επιτοκιακή πολιτική της ΕΚΤ επηρεάζει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και τράπεζες

ΑΠΕ: Ευρωπαϊκό πρέσινγκ για εξπρές αδειοδοτικές διαδικασίες

Τρεις στάσεις σε μια μαγική διαδρομή με το τρένο Glacier Express στα πιο ψηλά βουνά της Ελβετίας