Κοντά σε ακόμη μία εξαγορά ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ, με τον επιχειρηματία Τζον Τέξτορ να ολοκληρώνει την απόκτηση της γαλλικής Ολιμπίκ Λυών. 

Σε ανακοίνωσή του, ο γαλλικός σύλλογος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα η συμφωνία να κλείσει σύντομα» και οι μετοχές να περάσουν στο αμερικανικό επενδυτικό όχημα Eagle Football Holdings του Τέξτορ. 

Η μετοχή της Ολιμπίκ Λυών στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων, καταγράφει άλμα της τάξης του 23% και φθάνει στα 2,7 ευρώ.  

Ας σημειωθεί ότι η προσφορά του Τέξτορ ανέρχεται στα 3 ευρώ ανά μετοχή.  

Οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε σχετική συμφωνία τον Ιούνιο. Όμως, το deal συνάντησε αρκετά εμπόδια, κυρίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση της συναλλαγής, η οποία αποτιμά την ομάδα στο ποσό των 800 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ενστάσεις υπήρξαν και για το γεγονός ότι ο Τέξτορ είναι συν-ιδιοκτήτης και της αγγλικής ομάδας Κρίσταλ Πάλας.  

Όλα αυτά τα προβλήματα, ωστόσο, φαίνεται ότι επιλύθηκαν ή επιλύονται, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός επιχειρηματίας να είναι έτοιμος να διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Άλλωστε, πέραν της Κρίσταλ Πάλας, διαθέτει μερίδιο μετοχών τόσο στη βραζιλιάνικη Μποταφόγκο όσο και στη βελγική Ρέισινγκ Γουάιτ Ντάρινγκ ντε Μόλενμπεεκ. 

Ο 57χρονος Τέξτορ, πέραν του ποδοσφαίρου, δραστηριοποιείται και στους κλάδους της τεχνολογίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και της ευρύτερης διασκέδασης. 

Διαβάστε επίσης

Ο Σαμαράς με όλη τη ΝΔ και η «βαριά χειραψία», το Nammos και ο σεΐχης του Abu Dhabi, το mega deal του Γερμανού και το χρυσό συμβόλαιο του μετρό

Οικογένεια Αγγελόπουλου: Νέα ανατροπή με «μυστικές διαθήκες» και ακύρωση των πλειστηριασμών για τη σύζυγο του Κων. Αγγελόπουλου και την κόρη της

Trizoni Exclusive – Η πιο εντυπωσιακή ψαριέρα της Ελλάδας