Διεθνή

Σε δημοπρασία μία από τις σπάνιες 43 Ferrari 250 Europa GT του 1955

  • newsroom


Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά η συγκεκριμένη Ferrari, εκτός του ότι είναι πολύ σπάνια, βρέθηκε πρόσφατα με μόλις 33.671 χιλιόμετρα στο κοντέρ της

Η Ferrari 250 Europa GT είναι μια από τις 43 που κατασκευάστηκαν και θα δημοπρατηθεί στις αρχές Μαΐου.

Πέρασε αρκετές δεκαετίες ως κομμάτι μιας συλλογής, αλλά τώρα θα προωθηθεί για δημοπρασία, με την τιμή που αναμένεται να φτάσει, να είναι πραγματική πρόκληση για τους συλλέκτες αυτοκινήτων του είδους.

Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών, είναι ακριβώς όπως βρέθηκε, μετά από ένα καλό πλύσιμο. Αυτό σημαίνει πως το χρώμα του αμαξώματος και τα νίκελ διακοσμητικά, έχουν τα σημάδια του χρόνου πάνω τους, ενώ το πορτοκαλί εσωτερικό μοιάζει να είναι σε καλύτερη κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες φθορές.

Ο αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου είναι 0413 GT και από αυτόν προκύπτει πως το έτος κατασκευής του ήταν το 1955.

Πρώτος ιδιοκτήτης ήταν ο Dr. Ο Enrico Wax, ο οποίος εισήγαγε ουίσκι Johnnie Walker και σαμπάνια Moet & Chandon στην Ιταλία.

Η Europa GT από το εργοστάσιο ήταν βαμμένη σε Grigio Metallizzato και όπως φαίνεται, δεν έχει δεχτεί κάποια επέμβαση στο χρώμα από τότε. Οι προφυλακτήρες και τα κεντρικά μπουλόνια των τροχών Borrani, έχουν αρκετή σκουριά πάνω τους.

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto