Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την τελική «μάχη» της απόκτησης της Chelsea F.C., εν ενεργεία κατόχου του Champions League στο ποδόσφαιρο. 

Οι τέσσερις κοινοπραξίες, οι οποίες βρίσκονται στην τελική φάση, καλούνται σήμερα να υποβάλλουν τις τελικές προσφορές, οι οποίες εκτός απροόπτου θα υπερβαίνουν κατά πολύ τα 2 δισ. δολάρια. 

Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ολοκληρώνεται σήμερα στις 5.00 το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης.  

Οι τέσσερις βασικοί υποψήφιοι αγοραστές είναι ο Αμερικανός επιχειρηματίας Τοντ Μπόελι, ο επικεφαλής της Bain Capital, Στίβεν Παλιουκά, o πρώην ιδιοκτήτης της Liverpool Μάρτιν Μπρότον και η οικογένεια Ρίκετς, η οποία ελέγχει την ομάδα μπέιζμπολ του Chicago Cubs. 

Η αξία της Chelsea, η οποία από το 2003 βρίσκεται στα χέρια του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ρόμαν Αμπράμοβιτς, εκτιμάται σε 2,2 δισ. ευρώ (2,4 δισ. δολάρια), όπως υπολογίζει η εταιρεία αναλύσεων Football Benchmark. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η τελική τιμή πώλησης να κινηθεί σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, ως απόρροια του έντονου ανταγωνισμού. Άλλωστε, τα μεγάλα ποδοσφαιρικά σωματεία που τελούν προς πώληση είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά. 

Υπό ιδιοκτησίας Αμπράμοβιτς, η Chelsea κατέκτησε 21 τρόπαια μέσα σε 19 χρόνια, αποτελώντας μία από τις πλέον επιτυχημένες ομάδες του 21ου αιώνα. Ωστόσο, κάθε εβδομάδα κατέγραφε ζημιές 1,2 εκατ. δολαρίων, κάτι που της φόρτωσε ένα τεράστιο χρέος.  

Ας σημειωθεί ότι η πώληση του αγγλικού συλλόγου δρομολογήθηκε μετά την επιβολή κυρώσεων στον Ρώσο ιδιοκτήτη, λόγω των στενών σχέσεων που διατηρεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Διαβάστε επίσης:

Ακόμη και πάνω από 25 ευρώ ανά τ.μ. το ενοίκιο σε καινούρια «πράσινα» γραφεία στην Αθήνα

Οι Μπάκοι προχωρούν με την Deloitte για τα κανάλια, η Τράπεζα Αττικής έγινε… κουβάρι, η Αρετσού ναυάγησε και η Nova πάει για ντέρμπι με την Cosmote

Πλειστηριασμοί: Το «φιλέτο» του Γκερέκου και τα 50 στρέμματα στην Ελαφόνησο