«Ο καλύτερος τρόπος για να είναι κανείς ευτυχισμένος και να κάνει τις καλύτερες επιλογές σε ό,τι αφορά τους επαγγελματικούς του στόχους, τη διαχείριση των οικονομικών του, την υγεία του και τις σχέσεις με άλλους ανθρώπους πρέπει να ασχολείται με κάτι που απολαμβάνει για το υπόλοιπο της ζωής του», είπε μεταξύ άλλων ο Γουόρεν Μπάφετ στην -ίσως- καλύτερη ομιλία που έχει δώσει ποτέ πριν από δύο περίπου δεκαετίες, όταν απευθυνόταν σε φοιτητές του Business School στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

«Συνδεθείτε με άτομα που σας αρέσουν. Εγώ δουλεύω μόνο με άτομα που μου αρέσουν. Εάν μπορούσα να κάνω βγάλω 100 εκατ. δολάρια με τον τύπο που με ενοχλεί, θα έλεγα όχι», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός και ως Σοφός της Ομάχα.

Το μήνυμα από αυτή την ιστορική ομιλία μπορεί να συνοψιστεί σε τέσσερις μόλις λέξεις «κάντε αυτό που αγαπάτε». «Νομίζω ότι δεν έχετε τα λογικά σας εάν κάνετε μια δουλειά που δεν σας αρέσει, επειδή πιστεύετε ότι θα φανεί καλή στο βιογραφικό σας», είχε τονίσει και πρόκειται για μία συμβουλή την οποία ακολουθεί πιστά και ο ίδιος. Για όσους σπεύδουν να διαφωνήσουν, υπάρχουν τουλάχιστον πέντε λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε κανείς να κάνει μόνο αυτό που αγαπά.

Σύμφωνα με το Inc, δεν θα πρέπει να συμβιβαστείτε ποτέ, καθώς όταν ασχολείστε με αυτό που σας αρέσει:

1. Κάνετε πράγματα για τα οποία πραγματικά ενδιαφέρεστε

Όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, δημιουργούνται σύνδεσμοι μεταξύ της δουλειάς σας και των αξιών σας, των πραγμάτων που δίνουν σκοπό στη ζωή σας.

2. Έχετε την αίσθηση του ανήκειν

Όταν κάνετε αυτό που αγαπάτε, υπάρχει μία καλή περίπτωση και οι άλλοι γύρω σας να αισθάνονται το ίδιο. Γίνεστε μέρος μίας ομάδας που εκτιμά τα καλά αποτελέσματα και τα οφέλη, ενώ συνεργάζεστε κάνοντας σημαντική δουλειά εντός ομάδων που ενδιαφέρονται για έναν κοινό σκοπό.

3. Ασχολείστε με αυτό στο οποίο είστε καλοί

Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο γνωρίζουμε τα δυνατά και τα τρωτά μας σημεία. Όταν αντιλαμβανόμαστε τις γνώσεις μας, τις δυνάμεις μας και τις δεξιότητάς μας, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και να αποφύγουμε τα μεγάλα ρίσκα.

4. Είστε πιο αισιόδοξοι

Οι πιο παραγωγικοί επαγγελματίες που αγαπούν το αντικείμενο της δουλειάς τους, εντάσσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία στην καθημερινότητά τους, ενόσω παραμένουν ρεαλιστές για το αποτέλεσμα.

5. Έχετε κίνητρο

Εάν αγαπάτε αυτό που κάνετε, έχετε κίνητρο να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο, ώστε να κάνετε αυτό που θέλετε, όχι αυτό που πρέπει. Εν τέλει μερικές φορές, εάν λατρεύετε το αντικείμενό σας, δεν το αισθάνεστε ως δουλειά, απλώς προσπαθείτε να προχωρήσετε σε κάτι που σας κάνει πραγματικά χαρούμενους.

Διαβάστε ακόμα:

Νέος κρατικός προϋπολογισμός με φιλόδοξους στόχους και αστάθμητους παράγοντες

Ανεβάζουν σταθερά ταχύτητα τα malls της Lamda Development

ΚΡΙ ΚΡΙ: Σε περιπέτειες η κερδοφορία παρά τις μεγάλες ανατιμήσεις στα προϊόντα