Κατά δύο χρόνια μειώθηκε η ποινή φυλάκισης της Ελίζαμπεθ Χολμς (Elizabeth Holmes), που είχε καταδικαστεί αρχικά σε 11 χρόνια και τρεις μήνες για την απάτη της Theranos.

Η ενημέρωση του προφίλ της Ελίζαμπεθ Χολμς στο σάιτ του Bureau of Prisons προβλέπει τώρα την ημερομηνία απελευθέρωσής της στις 12 Δεκεμβρίου 2032, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Όπως σημειώνει ο Guardian, εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας επιβεβαίωσε την αλλαγή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω, επικαλούμενος «λόγους ιδιωτικότητας και ασφάλειας» για τους κρατούμενους.

Η Χολμς βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές ελάχιστης ασφάλειας στο Μπράιαν του Τέξας, από τις 30 Μαΐου. Με τη νέα ημερομηνία αποφυλάκισής της, αναμένεται να εκτίσει ποινή περίπου εννέα χρόνων και επτά μηνών.

Το 2018 κατηγορήθηκε για απάτη, αφότου αποκαλύφθηκε ότι η τεχνολογία με την οποία υποτίθεται ότι η Theranos έκανε μια σειρά από εξετάσεις υγείας εύκολα και απλά, δεν υπήρχε καν. Εν τω μεταξύ, απέκτησε δύο παιδιά με τον σύντροφό της, Billy Evans.

Οι κρατούμενοι στις ΗΠΑ μπορούν να μειώσουν τις ποινές τους εάν επιδείξουν καλή συμπεριφορά, εάν ολοκληρώσουν εργασίες που τους έχουν ανατεθεί, εκτελέσουν εντολές ή ακολουθήσουν προγράμματα αποτοξίνωσης από ουσίες και αποκατάστασης. Όμως, ο χρόνος που κερδίζουν μπορεί και να ανακληθεί ή να χαθεί λόγω πειθαρχικών ζητημάτων ή άλλων παραβάσεων.

Διαβάστε ακόμη 

7+1 «ανάσες» για τη διετία 2023-2024: Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ του ΥΠΕΘΟ 

Το top 5 των οικονομικότερων περιοχών στην Αθήνα για αγορά και ενοικίαση σπιτιού – Αναλυτικός πίνακας 

Πλαφόν ή έκτακτη φορολογία για τους ακτοπλόους, ο Χρυσοχοΐδης… ξεκίνησε με τους διοικητές, οι φωνές στα Μάρμαρα Παυλίδης, ο Ιβάν και το λιμάνι, ο Ναγκίμπ και η Μύκονος 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ