Στην υποβάθμιση των προοπτικών της UBS Group και UBS Americas Holding, τις δύο μη επιχειρησιακές μητρικές εταιρείες του ομίλου UBS, σε αρνητικές από σταθερές, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P, τονίζοντας ότι βλέπει κινδύνους στην εκτέλεση του σχεδίου συγχώνευσης με την Credit Suisse.

Παράλληλα, ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «A-/A-2» για την πιστοληπτική ικανότητα και των δύο οντοτήτων.

«Βλέπουμε σημαντικό κίνδυνο εκτέλεσης του σχεδίου ενσωμάτωσης της Credit Suisse στην UBS δεδομένου του μεγέθους και του ασθενέστερου πιστωτικού προφίλ της Credit Suisse και ιδιαίτερα της πολυπλοκότητας που ενέχει η εκκαθάριση μεγάλου μέρους των επενδυτικών τραπεζικών δραστηριοτήτων της Credit Suisse. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αποδυνάμωση της ανταγωνιστικής θέσης του νέου ομίλου ή υποαπόδοση έναντι των χρηματοοικονομικών του στόχων λόγω σημαντικών δαπανών αναδιάρθρωσης ή επίλυσης δικαστικών διαφορών, πίεσης στην ικανότητα παραγωγής εσόδων ή καθυστερήσεων στη μείωση του κόστους. Στο βασικό μας σενάριο, αναμένουμε ήδη τη διαφυγή πελατών στη νέα οντότητα, ιδιαίτερα στο wealth management και στις εγχώριες τραπεζικές δραστηριότητες, όπου και οι δύο οντότητες έχουν σημαντικές επικαλύψεις πελατών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη

Το παρασκήνιο της «αναστροφής» Τσίπρα, τα γκάλοπ και η αντίδραση του Μαξίμου, το άδοξο τέλος Μυστακίδη-Aegean Baltic και οι βίλες του Ελληνικού

Αγοραπωλησία – ρεκόρ στη Μήλο για μία μοναδική βίλα αξίας 6 εκατ. ευρώ (pics)

Συμφωνία UBS με την Credit Suisse: Τι λένε 11 γκουρού των επενδύσεων για την τραπεζική κρίση