Η Χαμάς απάντησε θετικά στο περίγραμμα της συμφωνίας για τους ομήρους που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν και περιμένει, πλέον, την απόκριση του Ισραήλ, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Το Κάιρο έκανε, επίσης, γνωστό πως απορρίπτει το ενδεχόμενο ισραηλινής παρουσίας στο πέρασμα της Ράφα και σημείωσε ότι είναι δύσκολο να δει κανείς πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχιστεί η λειτουργία του χωρίς παλαιστινιακό έλεγχο.

Δεν θα σταματήσει τις μάχες το Ισραήλ αν δεν εξαλείψει τη Χαμάς

Στο μεταξύ, για τις προσπάθειες ανάκτησης των ομήρων και τη διάλυση της Χαμάς συνομίλησαν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ισραηλινών, ο Γκαλάντ ενημέρωσε τον Μπλίνκεν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας προωθούν επί του παρόντος κινήσεις που θα δημιουργήσουν μια εναλλακτική κυβερνητική λύση έναντι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Και πρόσθεσε ότι αυτή είναι μια αναγκαία κίνηση με σκοπό την υπονόμευση της εξουσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης και τη δημιουργία πίεσης που θα βοηθήσει στην επιστροφή των ομήρων.

Ο Γκακλάντ τόνισε ακόμα στον Μπλίνκεν ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τις μάχες στη Γάζα μέχρι να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι και να καταρρεύσει η κυριαρχία της Χαμάς και του κατέστησε σαφές ότι σε κάθε περίπτωση, μετά τον πόλεμο, η Χαμάς δεν θα θα ελέγχει τη Λωρίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Ποσειδώνια 2024: Ανοίγει σήμερα 3/6 τις πύλες της η Διεθνής Ναυτιλιακή Έκθεση (pic)

Το πόθεν έσχες… ετοιμάστηκε στη Λαγουδέρα, ο Ιβάν ρυθμίζει (από το Ροστόφ), τα σκουπίδια είναι χρυσός (και ο Μυτιλ το ξέρει), πώς θάφτηκε ένα τσεκούρι του πολέμου… 

Ρεύμα: Πονοκέφαλος τιμολογίων ξανά στο ρεύμα – Γιατί επιστρέφει η αβεβαιότητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ