Το πρώτο βήμα στην εικονική πραγματικότητα (VR) έκανε η ByteDance, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του TikTok, μέσω της εξαγοράς της νεοσύστατης εταιρείας που ονομάζεται Pico.

Η ByteDance με έδρα το Πεκίνο δεν αποκάλυψε το μέγεθος της συμφωνίας αλλά ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η «ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογίας software και hardware της Pico, καθώς και η μεγάλη τεχνογνωσία της ομάδας θα υποστηρίξουν τόσο την είσοδό μας στον χώρο του VR όσο και μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε αυτόν τον αναδυόμενο τομέα». Τον Μάρτιο, η ByteDance απέκτησε ένα μεγάλο στούντιο παιχνιδιών για κινητά, το Moonton, έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς φαίνεται να επεκτείνεται και στο gaming.

Η Pico αποτέλεσε τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή ακουστικών εικονικής πραγματικότητας παγκοσμίως στο πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις παραγγελίες να αυξάνονται κατά 44,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την IDC. Η απόκτηση της Pico από την ByteDance θα μπορούσε να τη φέρει αντιμέτωπη με το τμήμα Oculus VR του Facebook. Πέρυσι, η Apple αγόρασε τη NextVR, μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας, προκαλώντας εικασίες ότι θα μπορούσε να δουλεύει στα δικά της ακουστικά VR.

Διαβάστε ακόμη:

Ανασχηματισμός «ανοιχτών μετώπων» – Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Πώς η Ελλάδα έγινε προορισμός «μαγνήτης» για τα mega yachts αυτό το καλοκαίρι

ΟΔΔΗΧ: Προχωρά σε επανέκδοση 5ετούς και 30ετούς ομολόγου