Είναι κάτι που όλοι συζητούν και έχουν σχεδόν την ίδια άποψη: οι πιο διάσημοι influencers έχουν σπουδάσει κάτι άσχετο με τα social media ή έχουν βγάλει, απλώς, το «πανεπιστήμιο της ζωής» – δηλαδή, τίποτα.

Τώρα, όμως, ένα πανεπιστήμιο στην Ιρλανδία έρχεται να καταρρίψει αυτή την άποψη, προσφέροντας το πρώτο πτυχίο για influencers στη χώρα, σύμφωνα με το BBC.

Οι αιτήσεις για το Bachelor of Arts in Content Creation and Social Media, στο Southeast Technical University στη κομητεία Carlow, ανοίγουν τον Νοέμβριο, ενώ οι πρώτοι φοιτητές θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο του 2024.

Τα θέματα που καλύπτονται στο τετραετές πτυχίο περιλαμβάνουν επιχειρηματικές δεξιότητες, επεξεργασία βίντεο και ήχου, πολιτιστικές σπουδές και δημιουργική γραφή.

Μιλώντας στον ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTÉ, η Δρ Eleanor O’Leary, λέκτορας μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο, είπε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο τομέα, τόσο από υποψήφιους φοιτητές όσο και από εργοδότες.

Η Δρ O’Leary υπογράμμισε ότι οι απόφοιτοι θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι είτε για να εργαστούν για τον εαυτό τους ως αυτοαπασχολούμενοι influencers, είτε για μια εταιρεία ή οργανισμό, πάνω στη δημιουργία περιεχομένου.

Από το 2019, ο τομέας έχει διπλασιαστεί σε αξία παγκοσμίως και εκτιμάται ότι αξίζει μεταξύ 14 και 16 δισεκατομμυρίων ευρώ παγκοσμίως, δήλωσε η Δρ O’Leary στο RTÉ.

«Είναι ένας κλάδος που έχει ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων», είπε. «Βασίζεται στα υπάρχοντα μέσα ενημέρωσης και τις δεξιότητες δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ, αλλά είναι επίσης ένας νέος κλάδος από μόνος του», πρόσθεσε.

Η Δρ O’Leary σημείωσε ότι, ενώ μερικές φορές οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν influencers σχεδόν τυχαία, το πτυχίο θα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους φοιτητές σχετικά με το πώς να διατηρήσουν ένα κοινό και πώς να συνεργαστούν με τις επιχειρήσεις για να κερδίσουν χρήματα.

Διαβάστε ακόμα

Αυτοί είναι 14+1 «άγνωστοι» Έλληνες μεγιστάνες – Έχουν πάνω από $2 δισ. περιουσία (pics)

Ρεύμα: Ο Οκτώβριος κάνει «ποδαρικό» με χαμηλές τιμές και…πολλές ΑΠΕ (pic)

Χρηματιστήριο Αθηνών: Γιατί έχασε όλα τα μετεκλογικά κέρδη – Ο κρίσιμος Οκτώβριος και η προσδοκία για year-end-rally

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ