Λίγο πριν την ανακοίνωση των κερδών του πρώτου τριμήνου στις 25 Απριλίου, η Google απέλυσε τουλάχιστον 200 υπαλλήλους από τις βασικές της ομάδες, με σκοπό την αναδιοργάνωση και τη μετεγκατάσταση θέσεων εργασίας στην Ινδία και το Μεξικό. 

Σύμφωνα με το CNBC, oι απολύσεις επηρεάζουν κυρίως τον βασικό κορμό της εταιρείας, δηλαδή τις ομάδες, που είναι υπεύθυνες για την τεχνική ανάπτυξη κορυφαίων προϊόντων και τη διασφάλιση της διαδικτυακής ασφάλειας των χρηστών. Τέτοιες είναι οι ομάδες τεχνολογίας πληροφοριών, Python, τεχνικής υποδομής, ασφαλείας, εφαρμογών και άλλες τεχνικές ομάδες.

Ο Ασίμ Χουσεΐν, αντιπρόεδρος του Google Developer Ecosystem, ανακοίνωσε τις απολύσεις μέσω email προς την ομάδα του, επισημαίνοντας ότι οι συγκεκριμένες περικοπές είναι οι μεγαλύτερες, φέτος. Το μήνυμά του υπογραμμίζει την επέκταση της εταιρείας σε διεθνείς τοποθεσίες με υψηλή ανάπτυξη, ώστε να λειτουργεί πιο κοντά στους συνεργάτες και τις κοινότητες προγραμματιστών.

Η Alphabet έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων από τις αρχές του περασμένου έτους, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να καταργήσει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 6% του εργατικού δυναμικού της, μετά την ύφεση στην αγορά διαδικτυακών διαφημίσεων. Ακόμη και με την ανάκαμψη της ψηφιακής διαφήμισης πρόσφατα, η Alphabet συνέχισε να συρρικνώνεται, με απολύσεις σε πολλούς οργανισμούς φέτος.

Η Chief Financial Officer, Ρουθ Πόρατ, ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου ότι το οικονομικό τμήμα της εταιρείας θα υποβληθεί σε αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα απολύσεις και μετακίνηση θέσεων στην Μπανγκαλόρ της Ινδίας και την Πόλη του Μεξικού. Η Google σχεδιάζει να δημιουργήσει ομάδες πιο κοντά στους χρήστες σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Βραζιλίας, όπου η εργασία είναι φθηνότερη από ό,τι στις ΗΠΑ

Οξύμωρο ωστόσο, είναι το γεγονός ότι οι τελευταίες περικοπές έγιναν καθώς η εταιρεία απολαμβάνει τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξής της από τις αρχές του 2022, παράλληλα με τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους. Την περασμένη εβδομάδα, η Alphabet ανέφερε άλμα 15% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και ανακοίνωσε το πρώτο μέρισμά της και μια επαναγορά 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Έβαν Κοτσοβίνος, αντιπρόεδρος διακυβέρνησης και προστασίας δεδομένων της Google, αναφέρθηκε στις εν λόγω αλλαγές την περασμένη εβδομάδα, εκφράζοντας τη στρατηγική της εταιρείας να ανταποκριθεί στην «κλιμακούμενη ρυθμιστική εστίαση» και να προχωρήσει πιο γρήγορα. Ο Πραμπακάρ Ραγκάβαν, ανώτερος αντιπρόεδρος της Google που επιβλέπει την αναζήτηση, αναφέρθηκε στον αυξημένο ανταγωνισμό, το πιο απαιτητικό ρυθμιστικό περιβάλλον και την πιο αργή οργανική ανάπτυξη ως τη «νέα λειτουργική πραγματικότητα» της εταιρείας.

Η Google επιβεβαίωσε την αναδιοργάνωση και τις απολύσεις στη μονάδα Core, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ανοιχτούς ρόλους εντός της Google και θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες outplacement. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε την επένδυση σε μεγάλες προτεραιότητες και ευκαιρίες προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη 

Μαρία Χάτζου-Dunford (Lifebit): Ο «χρυσός» των δεδομένων που αλλάζει τον χώρο της υγείας (pics)  

Ενα ελληνικό foodie hotel στο Covent Garden (pics)

Χρήστος Λυκομήτρος (Lykomitros Steel): Ρίχνει γερά «θεμέλια» στην αγορά υπεράκτιων αιολικών (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ