Στο Covent Garden, στην καρδιά του Λονδίνου, θα ανοίξει το 2025 το «Ergon House Covent Garden». Πρόκειται για το foodie hotel ή στα ελληνικά γαστρονομικό ξενοδοχείο, μια ιδέα των αδελφών Δούζη της Ergon Foods, οι οποίοι θα ανοίξουν στη βρετανική πρωτεύουσα ένα boutique ξενοδοχείο με 20 δωμάτια που θα φιλοξενεί στο ισόγειο μία αγορά με αρτοποιείο, παντοπωλείο, κρεοπωλείο, οπωροπωλείο και άλλα πολλά, με ουκ ολίγα ελληνικά προϊόντα αλλά και πρόσβαση σε γυμναστήριο.

Το πρώτο foodie hotel των αδελφών Δούζη ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια στην οδό Μητροπόλεως 23 στην Αθήνα, το γνωστό πλέον «Ergon House» που συνδυάζει φιλοξενία, εστιατόριο και παντοπωλείο. Από του χρόνου λοιπόν, τo «Ergon House Covent Garden» θα βρίσκεται στον αριθμό 26 της King Street (μέχρι πρότινος λειτουργούσε εκεί το ξενοδοχείο και το εστιατόριο «Carluccio») και θα διαθέτει και εστιατόριο με ταράτσα, «ένα από τα λίγα στην περιοχή με θέα στον λονδρέζικο ορίζοντα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα το νέο εγχείρημα αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο στην περαιτέρω επέκταση της Ergon, η οποία «τρέχει» εδώ και λίγο καιρό επίσης στην οδό Μητροπόλεως (Μητροπόλεως 27 & Πατρώου 9-11) και το «Ergon Bakehouse Athens» στο εκλεκτικιστικό Μέγαρο Ευσταθιάδη του αρχιτέκτονα Βασίλειου Τσαγρή, έναν ιδιαίτερο φούρνο με… ξενοδοχείο.

Τα «Ergon House» θέλουν να μεγαλώσουν κι άλλο την παρουσία τους στην ευρωπαϊκή αγορά, επιλέγοντας το Covent Garden για τη ναυαρχίδα τους. Το Λονδίνο, άλλωστε, είναι γνωστό για την Ergon – η πρώτη επέκταση έγινε το 2013 μέσω ενός καταστήματος franchise. Τα «Ergon» κλείνουν μία 20ετία στην αγορά, αφού ξεκίνησαν στον χώρο της τυποποίησης τροφίμων το 2004 από τα αδέλφια Θωμά και Γιώργο Δούζη, με το πρώτο μεζεδοπαντοπωλείο να ανοίγει στο ξενοδοχείο «Σάνη» στη Χαλκιδική.

Διαβάστε ακόμη 

«Κύμα» luxury κατοικιών στην Ελλάδα – Πού βρίσκονται, πόσο πωλούνται, ποιοι τις φτιάχνουν (pics) 

Ρία Βογιατζή Ξένου (ELASTIC Architects): Η αρχιτέκτονας πίσω από εμβληματικά έργα σε Αμερική, Καραϊβική, Μ. Ανατολή, Ντουμπάι και Σαουδική Αραβία (pics)

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ξεκινά η μάχη για τα τεκμήρια με 3 «κλικ»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ