Διεθνή

To τετ α τετ του Μπόρις Τζόνσον με τον Τζεφ Μπέζος της Amazon – Τι συζήτησαν

  • newsroom


Ο Μπέζος δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να χορηγήσει 1 δισ. δολ. δωρεές φέτος οι οποίες θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος - Δείτε το tweet του Μπέζος

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον συζήτησε το θέμα της φορολογίας κατά τη συνάντηση που είχε με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός έθιξε το θέμα της φορολογίας και ελπίζει ότι θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας της G7 για τους φόρους», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αναφερόμενος στην συνάντηση αυτή.

Ο Μπέζος δεσμεύτηκε χθες, Δευτέρα, να χορηγήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δωρεές φέτος οι οποίες θα επικεντρωθούν στις προσπάθειες γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος.

Η δέσμευση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως για το Bezos Earth Fund, το οποίο ο ιδρυτής της Amazon άρχισε να λειτουργεί πέρυσι για να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για την χορήγηση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην χρηματοδότηση επιστημόνων, ακτιβιστών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών που αγωνίζονται κατά των κλιματικών αλλαγών.

“Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τη δέσμευση του Bezos Earth Fund, που ανακοινώθηκε απόψε, να χορηγήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προστασία δασών και την αφαίρεση του άνθρακα από τον αέρα”, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, σύμφωνα με ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters.

«Ο πρωθυπουργός και ο κ. Μπέζος συμφώνησαν να συνεργαστούν για να δουν τι περισσότερο θα μπορούσε να γίνει εν όψει και κατά την COP26», καταλήγει η βρετανική πρωθυπουργία σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στην διάσκεψη για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη.

Διαβάστε ακόμα:

ManpowerGroup: Απάντηση της εταιρείας για τις συμβάσεις της efood

«Crash test» σε όλες τις ρυθμίσεις για τα χρέη προς την εφορία

Evergrande: Πώς το success story ενός Κινέζου μηχανικού έγινε ο μαύρος κύκνος των αγορών