Με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Γάζα συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα, Σάββατο, στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας D8, στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες σε πληθυσμό μη αραβικές ισλαμικές χώρες και η Αίγυπτος.

Στην κοινή δήλωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την υπουργική σύνοδο των D-8, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας στο ανάκτορο του Ντολμάμπαχτσε, ζητείται «άμεση, μόνιμη και άνευ όρων» κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και «τερματισμός της ισραηλινής επίθεσης κατά των Παλαιστινίων», ενώ καλούνται όλες οι χώρες να διασφαλίσουν την αυστηρή τήρηση από το Ισραήλ των μέτρων που διέταξε το Διεθνές Δικαστήριο.

«Οι χώρες της D-8 επαναβεβαιώνουν την ακλόνητη υποστήριξη των κρατών μελών στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την υλοποίηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του, την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης ως μέλος στα Ηνωμένα Έθνη και όλα τα ψηφίσματα που σχετίζονται με την Παλαιστινιακή υπόθεση στα διεθνή φόρα» αναφέρεται η δήλωση.

«Στεκόμαστε με όλες μας τις δυνατότητες και ικανότητες στο πλευρό του αδελφού παλαιστινιακού λαού στον νόμιμο αγώνα του για την απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων εδαφών του και την εκπλήρωση όλων των αναφαίρετων δικαιωμάτων του και για να ζήσει στο ανεξάρτητο, κυρίαρχο και ενιαίο κράτος του, σύμφωνα με τα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» τονίζεται στην κοινή δήλωση.

Διαβάστε ακόμη 

Coldplay: Το πιο δημοφιλές αγγλικό συγκρότημα μετά τους Beatles και τους Rolling Stones – Το story και η τεράστια επιτυχία

Χρυσοχοΐδης για φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό: Θα διενεργηθεί προανάκριση – Κατεδαφίζεται η γέφυρα (vid)

Θεοδώρα Γκλύξμπουργκ: Από την «Τόλμη και Γοητεία» στα σκαλιά της εκκλησίας (pics + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ