Σε συνομιλίες εξομάλυνσης μεταξύ των ειδικών αντιπροσώπων προχώρησαν Τουρκία και Αρμενία, καταλήγοντας σε συμφωνία ότι θα ξεκινήσουν τις απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με εμπορικές πτήσεις μεταξύ τους το συντομότερο δυνατό, καθώς εργάζονται για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Τουρκία εργάζεται για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αρμενία σε συντονισμό με το Αζερμπαϊτζάν από τον Δεκέμβριο.

Οι γειτονικές χώρες πραγματοποίησαν έναν τέταρτο γύρο συνομιλιών στη Βιέννη την Παρασκευή, μετά την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών τους, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, έπειτα από πολλά χρόνια.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η Άγκυρα και το Γερεβάν συμφώνησαν επίσης να επιτρέψουν σε πολίτες τρίτων χωρών να περάσουν τα κοινά τους σύνορα το συντομότερο δυνατό, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν την απαραίτητη διαδικασία για τον σκοπό αυτόν.

Επίσης, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, οι ειδικοί απεσταλμένοι συζήτησαν και άλλα πιθανά βήματα «για την πλήρη εξομάλυνση».

Το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών, μετέδωσε ότι η Αρμενία και η Τουρκία θα ανοίξουν τα κοινά τους σύνορα για πολίτες τρίτων χωρών.

Διαβάστε ακόμη

Τραπεζικά… pass: Έως και 700 ευρώ η ενίσχυση στους εργαζόμενους

ΕΕ: Αγόρασε για πρώτη φορά περισσότερο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ, αντί από τη Ρωσία

Η ιστορική οικία Καλαμάρη αποκτά νέα ζωή μετά από επένδυση 4,5 εκατ. ευρώ (pic)