Διεθνή

Τουρκία: Ποινή φυλάκισης για εξύβριση ζήτησε εισαγγελέας σε βάρος του Εκρέμ Ιμάμογλου

  • newsroom


Ο αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει ανόητη την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει

Ποινή φυλάκισης άνω των τεσσάρων ετών σε βάρος του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για δηλώσεις του που κρίθηκαν προσβλητικές σε βάρος υψηλόβαθμων αξιωματούχων, ζήτησε ο εισαγγελέας δικαστηρίου στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδουν σήμερα τουρκικά ΜΜΕ, το δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο, με αποτέλεσμα ο Εκρέμ Ιμάμογλου να κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και ενός μήνα.

Ο αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει ανόητη την απόφαση των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ακυρώσουν το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου του 2019, στις οποίες είχε επικρατήσει.

Ο Ιμάμογλου προηγείτο με 13.000 ψήφους έναντι του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, που στήριζε ο Ερντογάν, ωστόσο μετά την ακυρωθείσα εκλογική διαδικασία επικράτησε του αντιπάλου του με σχεδόν 800.000 ψήφους στις νέες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Από την πλευρά του, ο Εκρέμ Ιμάμογλου απέρριψε την κατηγορία της εξύβρισης υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις του σε βάρος της εκλογικής αρχής ήταν απλά μια «οξεία κριτική».

Διαβάστε ακόμη

Νιγιαζί και Μεχμέτ Ονούν: Ποιοι είναι οι Τούρκοι που κάνουν απόβαση στην Καλλιμάνης

Μυλωνάς: «Η ΕΤΕ δεν χρειάζεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – Νέα τιτλοποίηση έως 1,5 δισ. ευρώ μετά το Frontier»

Ελλάκτωρ: Στη Reggeborgh το 9,5% του Λεωνίδα Μπόμπολα