«Πράσινο φως» στην ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις δύο Τούρκων αξιωματούχων στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας, πριν κλείσει στα μέσα Απριλίου για εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Αυτήν την εβδομάδα, ο Φινλανδός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία, για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ενταξιακή πορεία της χώρας του στην Ευρωατλαντική συμμαχία, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι διμερείς σχέσεις και η αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη».

Την ίδια ώρα, απογοήτευση εκδηλώνει η Σουηδία, καθώς η δική της ενταξιακή διαδικασία φαίνεται να καθυστερεί. Χθες, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ανακοίνωσε ότι η Σουηδία αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει μία παρατεταμένη αναμονή.

Διαβάστε ακόμα

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα