Σε απεργία «κατέβηκαν» οι εργαζόμενοι της Forbes Media για πρώτη φορά στην ιστορία του αμερικανικού δημοσιογραφικού ομίλου, διαμαρτυρόμενοι επειδή η εργοδοσία παρεμποδίζει την άσκηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και κωλυσιεργεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια στις συνομιλίες για την επίτευξη νέας συλλογικής σύμβασης.

Η απεργία που αφορά όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό τμήμα του ομίλου ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει τρεις μέρες. Είναι δε, η πρώτη κινητοποίηση στα 106 χρόνια ιστορίας του θρυλικού επιχειρηματικού περιοδικού.

Η απεργία προκηρύχθηκε υπό την αιγίδα του συνδικάτου NewsGuild και το τοπικό παράρτημα του στη Νέα Υόρκη, που εκπροσωπεί συνολικά πάνω από 6.000 εργαζομένους στο χώρο των media στην πολιτεία.

Η εταιρεία υποστήριξε πως συζητά και θα συνεχίζει να συζητά την επίτευξη νέας συλλογικής σύμβασης. Όμως, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως η εργοδοσία δείχνει την απροθυμία της με την πολύ αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις που «τρέχουν» εδώ και πάνω από δύο χρόνια, με θέμα τα μισθολογικά και την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, αλλά και έτερα πρακτικά ζητήματα όπως η απομακρυσμένη εργασία.

Ακανθώδες σημείο είναι και η κατηγορία πως οι εργαζόμενοι παρεμποδίζονται να ενταχθούν στο συνδικάτο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Μάλιστα, για το θέμα το NewsGuild έχει υποβάλλει επίσημη καταγγελία προς την αρμόδια ομοσπονδιακή υπηρεσία για τις εργασιακές σχέσεις.

To NewsGuild και σε εθνικό επίπεδο έχει αυξήσει την πίεση προς εταιρείες του κλάδου έχοντας δρομολογήσει απεργιακές κινητοποιήσεις σε ομίλους όπως η Los Angeles Times και η Washington Post. Μάλιστα, η 24ωρη απεργία στην Washington Post ήταν η πιο πρόσφατη απεργία του συνδικάτου, τον περασμένο μήνα, με βασικό θέμα τις περικοπές προσωπικού και την καθυστέρηση στις συνομιλίες για την επίτευξη νέας συμφωνίας για τα επίπεδα των μισθών.

Διαβάστε ακόμη

Μειοδότης ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (upd)

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και το κτίριο που στεγάζεται η ΡΑΑΕΥ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ