Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 99 ετών ο Τσάρλι Μάνγκερ, αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway και στενός συνεργάτης του Γουόρεν Μπάφετ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο «σοφός των επενδύσεων» που έκανε περιουσία πριν γίνει το δεξί χέρι του Γουόρεν Μπάφετ, πέθανε την Τρίτη, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Berkshire Hathaway.

Ο όμιλος δήλωσε πως ενημερώθηκε από μέλη της οικογένειας του Τσάρλι Μάνγκερ ότι o θρυλικός επενδυτής πέθανε γαλήνια σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια.

«Η Berkshire Hathaway δεν θα μπορούσε να φτάσει στο σημερινό της επίπεδο χωρίς την έμπνευση, τη σοφία και τη συμμετοχή του Τσάρλι», ανέφερε ο Γουόρεν Μπάφετ σε ανακοίνωσή του.

Εκτός από αντιπρόεδρος της Berkshire, ο Τσάρλι Μάνγκερ ήταν δικηγόρος με ειδίκευση στα ακίνητα, πρόεδρος και εκδότης της Daily Journal, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Costco, αρχιτέκτονας και φιλάνθρωπος. Το 1980 έχασε το αριστερό μάτι του, έπειτα από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη.

Στις αρχές του 2023, η περιουσία του υπολογιζόταν σε 2,3 δισ. δολάρια, ποσό που -όπως σχολιάζει το CNBC– προκαλεί έκπληξη σε πολλούς, ωστόσο είναι πολύ μικρότερο από την περιουσία του Γουόρεν Μπάφετ, η οποία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια.

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο Τσάρλι Μάνγκερ διεύρυνε την επενδυτική στρατηγική του προς εταιρείες υποτιμημένες, που όμως είχαν σημαντικές δυνατότητες, απελευθερώνοντάς τον από την ιδέα να αγοράζει εταιρείες σε πολύ φθηνές τιμές.

Κατά την ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway το 2021, ο τότε 97χρονος Μάνγκερ είχε δηλώσει ότι ο αντιπρόεδρος Γκρεγκ Άμπελ «θα διατηρήσει ζωντανή την κουλτούρα» μετά την εποχή Μπάφετ, αποκαλύπτοντας άθελά του ένα καλά κρυμμένο μυστικό.