Πάνω από τις δύο στις τρεις βουλευτικές έδρες των Τόρις ετοιμάζεται να χάσει το κόμμα στις επικείμενες γενικές εκλογές στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με νέους υπολογισμούς του ινστιτούτου Ipsos.

To ινστιτούτο με βάση και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις υποστήριξε πως οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ εκτιμάται πως θα κερδίσουν μόλις 115 από τις 650 έδρες της νέας Βουλής, σε σχέση με τις 365 που κατέκτησαν στις εκλογές του 2019.

Στον αντίποδα οι Εργατικοί υπό τον Κιρ Στάρμερ οδεύουν προς ιστορικό θρίαμβο λαμβάνοντας 453 έδρες, αριθμός που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 73% από την σημερινή κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος.

Στα επίπεδα αυτά οι Εργατικοί θα έχουν μια θεαματική πλειοψηφία της τάξεως των 256 εδρών, ξεπερνώντας έτσι και το ρεκόρ που μετρούσε το κόμμα από τη μεγάλη νίκη του Τόνι Μπλερ το 1997.

Πάντως, 117 έδρες παραμένουν αμφίρροπες, με αμφότερα τα κόμματα να βρίσκονται πολύ κοντά στις συγκεκριμένες περιφέρειες.

Επίσης, η έρευνα του Ipsos προβλέπει πως και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες οδεύουν προς ένα ισχυρό αποτέλεσμα, με 38 έδρες, που θα τους επαναφέρει στα επίπεδα που είχαν ως σημαντικό τρίτο κόμμα περίπου μια δεκαετία μετά τον… εκμηδενισμό τους σαν αποτέλεσμα της συγκυβέρνησης τους με τους Τόρις.

Το σημερινό τρίτο κόμμα, το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας, θα χάσει αντιθέτως σημαντικό έδαφος πέφτοντας από τις 48 έδρες που κατέχει τώρα περίπου στις 15.

Διαβάστε ακόμη

Εποχή Θεοδωρόπουλου ξεκινά στον ΣΕΒ: Εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος

Χρυσός vs δολαρίου: Πώς το πολύτιμο μέταλλο κερδίζει τη μάχη – Αυξάνουν τα αποθέματα οι κεντρικές τράπεζες (πίνακες)

Σε βαθιά κρίση η βιομηχανία χυμού πορτοκαλιού (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ