Σε 40 συλλήψεις προχώρησε χθες το βράδυ η αστυνομία στο Λονδίνο έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το τέλος διαδήλωσης υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους, στη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, ανακοίνωσε σήμερα η Σκότλαντ Γιάρντ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη διαδήλωση η οποία οργανώθηκε σε διαμαρτυρία για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα και για να ζητηθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ, διαλύθηκαν χωρίς επεισόδια την ώρα που είχε προβλεφθεί. Οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι ανέρχονταν συνολικά σε 8.000 ως 10.000 άτομα.

Όμως μια ομάδα περίπου 500 ανθρώπων παρέμεινε στο Γουάιτχολ, την αρτηρία κοντά στην Ντάουνινγκ Στριτ, και συνέχισε να διαδηλώνει «παραβιάζοντας τους όρους που είχαν τεθεί», σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου, η οποία, αφού έκανε ένα διάλογο, προχώρησε σε συλλήψεις, στις οποίες ορισμένοι διαδηλωτές αντιστάθηκαν.

Αστυνομικός κλοιός αναπτύχθηκε στη συνέχεια για να περιορισθεί η χωρίς άδεια διαδήλωση και στη συνέχεια αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών επενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις.

Συνολικά συνελήφθησαν 40 άτομα, κυρίως βάσει του νόμου περί δημόσιας τάξης, για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και επίθεση σε προσωπικό έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τρία μέλη των δυνάμεων της τάξης τραυματίσθηκαν, από τα οποία τα δύο ελαφρά, ενώ μία αστυνομικός τραυματίσθηκε σοβαρά στο πρόσωπο από εκτόξευση φιάλης, ο δράστης της οποίας δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, όμως διεξάγονται έρευνες, διευκρίνισε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Παρίσι, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν χωρίς άδεια, καθώς και στο Μεξικό, όπου συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Πόθεν Έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Eurobank: Σημαντικές οικονομικές παροχές στους πολύτεκνους εργαζόμενους μοιράζει η διοίκηση

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ