Διεθνή

Βρετανία: Σε καραντίνα όσοι φτάνουν στη χώρα από την 15η Φεβρουαρίου

  • newsroom


Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τη μη ταχεία υλοποίηση του σχεδίου

Η πολιτική της Βρετανίας για καραντίνα των ταξιδιωτών που φτάνουν στη χώρα από άλλες χώρες και περιοχές όπου καταγράφεται έξαρση της εξάπλωσης της COVID-19, θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε χθες η βρετανική κυβέρνηση, μετά την κριτική που δέχθηκε ότι δεν κινείται αρκετά γρήγορα για την εφαρμογή των μέτρων.

Η υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών σε πλαίσιο φιλοξενίας που θα παρέχει η κυβέρνηση ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα, ενώ έχει σχεδιαστεί για τον πιο εντατικό έλεγχο των συνόρων με στόχο τον εντοπισμό κρουσμάτων των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο το βρετανικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τη μη ταχεία υλοποίηση του σχεδίου, δηλώνοντας ότι η καθυστέρηση θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Στην ανακοίνωση της η κυβέρνηση ανέφερε ότι διαβουλεύτηκε με τον ταξιδιωτικό και τον τουριστικό τομέα, ενώ θα προχωρήσει τώρα στην ολοκλήρωση των σχεδίων της, συμπεριλαμβανομένης και της σύναψης συμβολαίων με ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ συζήτησε την παραπάνω πολιτική με τον ομόλογό του της Αυστραλίας, όπου η καραντίνα εφαρμόστηκε από το Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (DHSC).

Βρετανοί αξιωματούχοι θα ζητήσουν σχετικές συμβουλές και από τη Νέα Ζηλανδία.

Διαβάστε ακόμη: 

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Οι πέντε υποχρεώσεις που έχουν οι δικαιούχοι

«Δώρο» η επιδότηση για πάγιες δαπάνες – Τα 4 κριτήρια και οι δικαιούχοι

Τα χρυσά παιδιά του Λονδίνου, οι κραυγές για τα Jumbo, το no go για τη ΛΑΡΚΟ και οι πύργοι του Ελληνικού

Απόρρητο Απόρρητο