Την επιβολή νέων περιορισμών στις εξαγωγές μικροτσίπ κατάλληλων για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα μελετά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανέφερε χθες Τρίτη η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της ενημερωμένες σχετικά.

Οι μετοχές των εταιρειών NVIDIA και Advanced Micro Devices (AMD) κατέγραφαν πτώση 1,4% αφού κυκλοφόρησε η πληροφορία. Αυτές οι δύο εταιρείες, όπως και η Micron, έχουν βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά της διένεξης των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Τον Σεπτέμβριο, η NVIDIA ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν της ζήτησε να σταματήσει να εξάγει δύο κορυφαία μικροτσίπ κατάλληλα για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, το υπουργείο Εμπορίου θα σταματήσει τις εξαγωγές των μικροτσίπ που παράγουν η NVIDIA και άλλες εταιρείες σε πελάτες στην Κίνα ήδη από τον Ιούλιο.

Το υπουργείο δεν απάντησε αμέσως όταν τού ζήτησε σχόλιο για την πληροφορία αυτή το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι νέοι περιορισμοί που εξετάζονται από την αμερικανική κυβέρνηση θα απαγορεύσουν την εξαγωγή διαφόρων τσιπ, συμπεριλαμβανομένου και του A800, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προηγουμένως ειδική άδεια, πάντα κατά το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μητσοτάκης στο ΥΠΕΘΟ για οικονομία, ακρίβεια, ελαφρύνσεις και επενδύσεις

Η αναταραχή στη Ρωσία προκαλεί προβλήματα στην αγορά υδρογονανθράκων (γράφημα)

Ορφέας Μαυρίκιος: Εξαγορές στην Ευρώπη, στρατηγικές συμμαχίες και Euronext στο σχέδιο της Unibios

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ