Εάν οι προσφορές και οι εκπτώσεις της Black Friday, δεν σας άφησαν αρκετά ικανοποιημένους, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, ο Ιανουάριος αναμένεται να είναι ο μήνας με τις καλύτερες εκπτώσεις.

Είναι γεγονός, πως εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εφοδιαστική αλυσίδα το τελευταίο διάστημα, τα προϊόντα καθυστερούν να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων.

Οι περισσότεροι λιανοπωλητές ανησυχούν τώρα, για το εάν θα έχουν πράγματι, καταφέρει να παραλάβουν στην ώρα τους τα προϊόντα που έχουν εδώ και καιρό παραγγείλει. Θέλουν να προλάβουν την εορταστική περίοδο.

Στην περίπτωση ωστόσο, που η κατάσταση γίνει ακόμη πιο δύσκολη, με τις παραγγελίες να μην φτάνουν εγκαίρως, στα καταστήματα ενόψει των Χριστουγέννων, οι καταστηματάρχες θα αναγκαστούν να πουλήσουν καινούρια προϊόντα, κατευθείαν την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Victoria’s Secret, Μάρτιν Γουότερς, δήλωσε ότι το 45% του αποθέματος της φθινοπωρινής σεζόν του διάσημου brand έχει καθυστερήσει να φτάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInider, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ήδη ακυρώσει εκατοντάδες αργοπορημένες παραγγελίες, στις αρχές του νέου έτους, το απόθεμά που θα έχει στα χέρια της, θα είναι πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Και μπορεί πολλά από αυτά τα προϊόντα να αφορούν κυρίως, χριστουγεννιάτικά είδη, παρόλα αυτά, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεων, θα φέρουν τους καταστηματάρχες αντιμέτωπους με ένα μεγάλο δίλημμα. Να πουλήσουν τα καινούρια τους προϊόντα κατευθείαν την περίοδο των εκπτώσεων και μάλιστα, σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την αρχική ή να περιμένουν να τα τοποθετήσουν στα ράφια την επόμενη χειμερινή σεζόν; 

Το νέο κύμα της πανδημίας ωστόσο, και η αβεβαιότητα που προκαλείται εξαιτίας της μετάλλαξης όμικρον, αναμένεται όπως όλα δείχνουν, να οδηγήσει τελικά, τους καταστηματάρχες στην απόφαση να πουλήσουν τα προϊόντα τους την περίοδο των εκπτώσεων σε πολύ χαμηλότερες τιμές, υπό το φόβο ενός επικείμενου lockdown.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΑΙΠΕΔ: Όλα τα projects που θα «τρέξουν» έως και το 2022

Η Dory πάει DK, η Αττικής στην Ellington, ο ΓΑΠ… κάλτσες, ο Σκρέκας πήγε στον μέγα Αλεξέι, ενώ Hines και Μέλισσα ψάχνονται

Lamda: Επενδύσεις πάνω από 600 εκατ. ευρώ για το νέο hub στο Ελληνικό (pics)