Αυξάνονται οι ανησυχίες για τις προμήθειες καφέ σε παγκόσμιο επίπεδο, έπειτα από την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων στο Βιετνάμ, στο δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα καφέ στον κόσμο.

Η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί με τον τρόπο αυτό, να περιορίσει την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Οι εφοδιαστικές αλυσίδες καφέ πλήττονται καθώς το Βιετνάμ, επέβαλε σκληρό lockdown στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της πόλης Χο Τσι Μινχ, όπως επίσης σε ορισμένες άλλες περιοχές όπου καλλιεργούνται μεγάλες ποσότητες καφέ.

Η Ένωση Καφέ – Κακάο της χώρας ασκεί πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να χαλαρώσει τα μέτρα, την ίδια στιγμή που οι έμποροι δυσκολεύονται να μεταφέρουν κόκκους σε λιμάνια για εξαγωγές.

Το Βιετνάμ κατάφερε πέρσι να περιορίσει με επιτυχία την εξάπλωση της νόσου γεγονός που επέτρεψε στην οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως για το έτος 2020.

Σήμερα όμως, η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, ελλείψει εμβολίων, δυσκολεύεται να ελέγξει τη νέα μετάλλαξη Δέλτα. Τη Δευτέρα, μάλιστα ανακοινώθηκαν 14.219 νέα κρούσματα, η δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση από την αρχή της πανδημίας.

Ανταποκρινόμενος στις εκκλήσεις του συνδέσμου Καφέ – Κακάο του Βιετνάμ, ο υπουργός Μεταφορών, Νγκουγιέν Βαν Τ, σύμφωνα με τον Guardian, ζήτησε από τους αξιωματούχους του νότου να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μεταφορά αγροτικών προϊόντων στον υπόλοιπο κόσμο.

Εργοστάσια που παράγουν προϊόντα για παγκόσμιες μάρκες – συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Nike και Adidas – αντιμετωπίζουν επίσης πολλά προβλήματα εξαιτίας της νέας αυτής κατάστασης στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Ο στρατηγός Πάτον, το φρένο και το γκάζι σε ΔΕΠΑ – ΔΕΔΔΗΕ, το μυκονιάτικο οικόπεδο και οι βίλες στα Αστέρια Γλυφάδας 

Milos: Οκτώβριο το ντεμπούτο του νέου 5άστερου στο Σύνταγμα (pics)

Νταν Κρετίνσκι: Ο Τσέχος μεγιστάνας που θέλει να μπει στην ελληνική αγορά ενέργειας