Στον διπλασιασμό του αριθμού του προσωπικού παράλληλης στήριξης μαθητών προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι ανάγκες ήταν αυξημένες κατά 30%.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών βρήκαν τους κατάλληλους πόρους και έτσι θα γίνουν 7.300 προσλήψεις στις αρχές Οκτωβρίου και 2.700 στις αρχές Νοεμβρίου. Οι προσλήψεις θα αφορούν εκπαιδευτικούς, ειδικό βοηθητικό προσωπικό και νοσηλευτές.

Πρακτικά υπερδιπλασιάζονται οι αρχικές προσλήψεις σε σχέση με αυτές του Σεπτεμβρίου καθώς απο τα 9.500 θα φτάσουν τα 20.000 άτομα.

«Για τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση τα ζητήματα Παιδείας, πρόσβασης στη γνώση και τη μάθηση, ισότητας στην συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και όλα όσα απασχολούν τους μαθητές και τους γονείς τους, βρίσκονται στον πυρήνα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής τους. Η κοινωνική πολιτική για μας δεν ασκείται με συνθήματα αλλά με δραστικές παρεμβάσεις και εξεύρεση άμεσων λύσεων» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε, επίσης, ότι αύριο Τρίτη στις 11 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο και την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Προτείνει €1,80/μετοχή για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ (upd)

Bloomberg: Από την Goldman Sachs στα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ

Exxon Mobil: Σε… «υπαρξιακό δίλημμα» λόγω της ηλεκτροκίνησης (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ