Ολοκληρώθηκαν τα έργα στις εργατικές κατοικίες «Βελεστίνο Ι» στον δήμο Ρήγα Φεραίου της Μαγνησίας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών υποδομής στον περιβάλλοντα χώρο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η αποπεράτωση του περιβάλλοντα χώρου του οικισμού υλοποιήθηκε από τον δήμο με χρηματοδότηση από τη ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο της διμερούς προγραμματικής σύμβασης συνολικού προϋπολογισμού 435.500 ευρώ, που είχε υπογραφεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο οικισμός περιλαμβάνει 40 διώροφες κατοικίες και ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις 13 Απριλίου 2006. Παραδόθηκε προς χρήση στους δικαιούχους οικιστές στις 10 Φεβρουαρίου 2013, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, που αφορούσαν ασφαλτοστρώσεις, δαπεδοστρώσεις και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στα τοιχία του οικισμού.

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της διοίκησης και των αρμόδιων υπηρεσιών, σε στενή πάντα συνεργασία με τον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ολοκληρώθηκαν επιτέλους οι εργασίες αποπεράτωσης στον περιβάλλοντα χώρο και παραδίδουμε σήμερα στους δικαιούχους έναν οικισμό ολοκληρωμένο, ασφαλή και λειτουργικό. Σταδιακά, κλείνουμε μία προς μία τις εκκρεμότητες που κληρονομήσαμε από τον τέως ΟΕΚ, βάζοντας τέλος στην αδράνεια και στην πολύχρονη ταλαιπωρία των πολιτών.

Για εμάς, τα ζητήματα που σχετίζονται με τις στεγαστικές ανάγκες, την ασφάλεια και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ευάλωτων συμπολιτών μας, αποτελούν προτεραιότητα και, γι’ αυτό, από την αρχή της θητείας μας, επιταχύναμε τις προσπάθειες να βάλουμε τέλος στις καθυστερήσεις, οι οποίες οφείλονται σε χρόνιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο είμαστε αποφασισμένοι και οφείλουμε να το κερδίσουμε».

Διαβάστε ακόμη

 

Μυτιληναίος: Επενδυτικό Ελ Ντοράντο ο Καναδάς – Ισχυρό ενδιαφέρον για έργα ΑΠΕ

Εξαφανισμένοι έμποροι: Απάτες με «χίλια πρόσωπα» και κόστος… έναν ΕΝΦΙΑ

Τυχερά παιχνίδια: Εκτοξεύτηκε η αγορά την τελευταία 10ετία – Αποκαλυπτικά στοιχεία (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ