Η Allison Esposito Medina είναι η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Juniper, μιας διαδικτυακής κοινότητας και πλατφόρμας προϊόντων για κατοικίδια ζώα. Έχει ιδρύσει επίσης το Tech Ladies, ένα online δίκτυο για γυναίκες στην τεχνολογία. Πριν από αυτό, πέρασε μια δεκαετία δουλεύοντας σε διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις, όπως η Foursquare και η Google. Η Allison όταν έγινε εκατομμυριούχος στα 40 της χρόνια αποφάσισε να σταματήσει τη δουλειά αλλά άντεξε μόνο 5 μήνες χωρίς αυτή διότι συνειδητοποίησε ότι η δουλειά μας κρατά ζωντανούς!

«Ολόκληρη η ζωή μου ήταν η δουλειά. Πέρασα πάνω από μια δεκαετία χτίζοντας καριέρα στην τεχνολογική σκηνή της Νέας Υόρκης», αναφέρει σε συνέντευξή της στο CNBC η Allison.

«Εργάστηκα στη Foursquare και στη Google και το 2014 ξεκίνησα την επιχείρησή μου, Tech Ladies. Στόχος μου ήταν να βοηθήσω τις γυναίκες του κλάδου να βρουν δουλειά, να διαπραγματευτούν και να δικτυωθούν. Προσέλαβα μια ομάδα και απογείωσα την εταιρεία από 0 δολάρια σε εκατομμύρια έσοδα.

Ήμουν περήφανη για την αποστολή μου, αλλά δεν έκανα ποτέ γυμναστική, δεν έκανα ποτέ διακοπές και σπάνια έβλεπα φίλους. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο εξαντλημένη ήμουν. Τελικά πούλησα την εταιρεία μου το 2021, αλλά έμεινα για ένα χρόνο για να βοηθήσω στη μετάβαση.

Δεδομένου ότι είχα αποταμιεύσει επταψήφια ποσά, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να αφήσω πίσω μου την επαγγελματική ζωή. Έτσι, το 2023, έκλεισα τα 40 και αποφάσισα να συνταξιοδοτηθώ πρόωρα. Το αστείο είναι ότι άντεξα μόνο πέντε μήνες…».

Από συνταξιούχος σε μη… συνταξιούχος

«Όταν συνταξιοδοτήθηκα, μετακομίσαμε από τη Νέα Υόρκη στο Νιου Τζέρσεϊ για τη δουλειά του συζύγου μου. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είχα ένα κενό ημερολόγιο.

Φύτεψα έναν κήπο με λουλούδια. Άρχισα να σηκώνω βάρη και έκανα μεγάλες βόλτες με νέους φίλους. Εθελοντικά δούλευα μερικές ώρες την εβδομάδα στο τοπικό συσσίτιο και στο καταφύγιο ζώων. Φιλοξένησα σκύλους και υιοθέτησα ένα διασωζόμενο σκυλί που το έλεγαν Addie.

Μετά από πέντε μήνες, η ποιότητα της ζωής μου είχε βελτιωθεί σημαντικά. Αλλά είχα ανάμεικτα συναισθήματα και μερικές φορές ένιωθα βαρετή. Ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στις 80 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας, αλλά μέσα από την εθελοντική εργασία στο καταφύγιο και περνώντας χρόνο με τον σκύλο μου, είχα καταλήξει σε μια επιχειρηματική ιδέα: μια διαδικτυακή κοινότητα για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων της γενιάς Z και των Millennials.

Μου έλειπε η δημιουργική διέξοδος της επιχειρηματικότητας. Ήμουν σε ακραία εργασιακή κατάσταση για τόσο πολύ καιρό που πίστευα ότι το να αποκοπώ εντελώς από τον εαυτό μου ήταν η θεραπεία για την εξουθένωσή μου. Παρόλο που απολάμβανα τα νέα μου χόμπι, δεν ένιωθα να με προκαλούν όπως όταν διοικούσα μια νεοσύστατη επιχείρηση.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ πριν δεν είχα ισορροπία στην επαγγελματική μου ζωή, αλλά τώρα όφειλα να προσπαθήσω».

Το νούμερο 1 μάθημα που έμαθα για την ευτυχία

«Όταν διηύθυνα την Tech Ladies, το να κλέψω ακόμα και ένα 15λεπτο διάλειμμα μου φαινόταν αδύνατο. Είχα εμμονή με το πόσο χρόνο δεν είχα, ενώ θα έπρεπε να δίνω μεγαλύτερη προσοχή στο πού διοχέτευα την ενέργειά μου και πώς με έκανε να αισθάνομαι.

Το πιο πολύτιμο μάθημα που έμαθα είναι ότι δεν πρέπει να περιμένετε να κάνετε τα πράγματα που ονειρεύεστε να κάνετε στη σύνταξη. Έτσι, έθεσα στον εαυτό μου τρεις ερωτήσεις καθώς ξεκινούσα το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου:

  1. Αν δεν χρειαζόταν να εργάζεστε, ποια είναι τα πράγματα που θα κάνατε και θα σας έδιναν χαρά;
  2. Πόσες ώρες την εβδομάδα θα χρειαζόταν για να το κάνετε πραγματικά;
  3. Τι μπορείτε να αφαιρέσετε από το πιάτο σας για να έχετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια για να το κάνετε;

Η ικανότητά σας να απελευθερώσετε χρόνο και ενέργεια ποικίλλει, ιδίως αν φροντίζετε παιδιά ή ηλικιωμένους γονείς. Πιέστε τον εαυτό σας να είναι ειλικρινής και να ελέγχετε περισσότερο τον χρόνο σας. Απλά μην τα δίνετε όλα σε μια δουλειά.

Άρχισα να εργάζομαι σοβαρά για το Juniper, την επιχειρηματική μου ιδέα, τον περασμένο Αύγουστο. Τους τελευταίους μήνες άρχισα να φέρνω έσοδα. Έχω πάρει πολλή χαρά από την ανάπτυξη αυτής της νέας κοινότητας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι εργάζομαι πιο εύκολα με 40 ώρες την εβδομάδα. Έχω επίσης κάποιες μη διαπραγματεύσιμες υποχρεώσεις: Βρίσκω χρόνο για να βγάζω βόλτα τον σκύλο μου, να γυμνάζομαι και να μαγειρεύω κάθε μέρα – και παίρνω ρεπό τα Σαββατοκύριακα. Ο σύζυγός μου και εγώ δεν παραλείπουμε πια τις διακοπές.

Θέλω να χτίσω άλλη μια επιτυχημένη εταιρεία, αλλά ο ορισμός της επιτυχίας μου τώρα είναι να πετύχω τους στόχους μου χωρίς να θυσιάσω την υγεία μου ή τα πράγματα που μου φέρνουν χαρά και σκοπό».

Διαβάστε ακόμη

Κρουαζιέρα: Η γεωπολιτική κρίση στη Μέση Ανατολή ευνοεί την Ελλάδα (pics)

Πλειστηριασμός: Τώρα και… «ψάρια» βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί (pics)

Τουρισμός: Ετσι θα φτάσουμε σε εισπράξεις τα 27 δισ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ