search icon

Εργασιακά

Eπιδόματα: Σε ποια θα φέρει αυξήσεις ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

Πάντως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και το επίδομα ανεργίας, αλλά και σειρά επιδομάτων που καταβάλλει ο ΟΑΕΔ

Tην Παρασκευή, 10 Μαρτίου, θα γίνει σχετική εισήγηση του υπουργού Εργασίας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπως ορίζει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να εισηγηθεί υψηλότερη αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου που περιλαμβάνει το πόρισμα του ΚΕΠΕ, προτείνοντας αύξηση από 7,6% μέχρι 7,8%, δηλαδή αύξηση μεταξύ 54-56 ευρώ.

Κατά συνέπεια, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί μεταξύ 767-768 ευρώ. Με τη σειρά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει ποιο θα είναι το τελικό ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού, χωρίς να αποκλείεται και μεγαλύτερη αύξηση.

Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, με τον κατώτατο μισθό αμείβονται, με βάση τα στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ 585.000 εργαζόμενοι. Προκύπτει, λοιπόν, ότι το ένα τέταρτο των απασχολούμενων του ιδιωτικού τομέα αμείβεται με τον κατώτατο μισθό.

Ειδικότερα:

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Ανοίγει πρώτη τον χορό της «εξόδου» του ΤΧΣ – Η κίνηση-ματ με το μέρισμα και οι στόχοι για την επόμενη τριετία

Αυτά είναι τα κορυφαία παλαιωμένα τσίπουρα – Η τέχνη της απόσταξης και η μαγεία των βαρελιών

Γιάννης Ακκάς: Η ώρα της κρίσης και για τα Κλωστήρια Θράκης (pics)

Exit mobile version