Με τη διαδικασία της επιστροφής στο γραφείο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κάνει επανεκκίνηση ένα ολόκληρο οικοσύστημα που είχε μπει σε αδράνεια τη διετία της πανδημίας. Δομικό στοιχείο αυτού του οικοσυστήματος αποτελούν οι επισιτιστικές επιχειρήσεις που τους παρέχουν τα απαραίτητα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η επαναφορά ωστόσο, έφερε μαζί της διαφορετικά καταναλωτικά ήθη, όπως εξάλλου τα αποτύπωσε έρευνα που διενεργήθηκε από την πλατφόρμα ερευνών Pollfish για λογαριασμό του ResumeBuilder.com σε μια βάση 800 εργαζομένων.

Έτσι, αντί να τρώνε στο σπίτι ή να ετοιμάζουν μεσημεριανό γεύμα, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων (71%) δηλώνει ότι αγοράζει μεσημεριανό γεύμα. Ένα ποσοστό της τάξης του 10% τόνισε ότι αγοράζει μεσημεριανό γεύμα πέντε ημέρες την εβδομάδα και το 25% τέσσερις φορές την εβδομάδα. Σχεδόν οι μισοί (48%) διευκρίνισαν ότι το μέσο κόστος ανά γεύμα είναι 20 δολάρια ή περισσότερο.

Έξι στους 10 εργαζόμενους (60%) επισημαίνουν ότι αγοράζουν πρωινό τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα και το 10% δηλώνει ότι αγοράζει πρωινό κάθε μέρα. Περισσότεροι από τέσσερις στους 10 εργαζόμενους (44%) λένε ότι ξοδεύουν 15 δολάρια ή περισσότερα ανά πρωινό.

Κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας, πολλοί εργαζόμενοι αγοράζουν επίσης καφέ, με το 21% των εργαζομένων να δηλώνει ότι αγοράζει καφέ καθημερινά και το 90% να τον αγοράζει σε εβδομαδιαία βάση.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των αγοραστών καφέ ξοδεύουν περισσότερα από 5 δολάρια για κάθε καφέ και πολλοί εργαζόμενοι σε εταιρικά γραφεία δηλώνουν ότι αγοράζουν περισσότερους από έναν καφέ την ημέρα.

Παρά τις τακτικές δαπάνες για τρόφιμα και ποτά, το 75% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αν διέθεταν επιπλέον 250 δολάρια/μήνα θα έκαναν τη διαφορά στη ζωή τους. Επιπλέον, μεταξύ εκείνων που δεν συμφωνούν ότι επιπλέον 250 δολάρια/μήνα θα έκαναν τη διαφορά, το 60% λέει ότι 500 δολάρια/μήνα θα έκαναν τη διαφορά.

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση και το 25% δηλώνουν ότι είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα. Οι μισοί εργαζόμενοι έχουν κάποιο είδος χρέους και το ένα τρίτο έχει χρέος ειδικά από πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα.

Διαβάστε ακόμη

Η «γείωση» της κυβέρνησης (που έρχεται), τα μηνύματα από τις δύο κάλπες, το μισό-μισό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και ο δήμαρχος που σκόνταψε στον Μεγάλο Περίπατο 

Anorak Hellas: Η εταιρεία που επί μισό αιώνα φτιάχνει το «εθνικό αδιάβροχο» (pics)

Αδελφοί Birkenstock: 3,5 δισ. στα… πόδια τους – Τα σανδάλια με ιστορία 250 ετών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ