Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προσκαλεί τους νέους και τους γονείς τους στις εκδηλώσεις ενημέρωσης «Open Days–Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, που διοργανώνει το Σάββατο, 20 Απριλίου, στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 έως τις 22:00 και την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Λαμίας (Στυλίδος 93, Μεγάλη Βρύση), από τις 10:00 έως τις 18:00.

Με στόχο να αναδείξει τις πολλές και σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές που προσφέρει η τεχνική εκπαίδευση, η ΔΥΠΑ επενδύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών και των εργαστηρίων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και των Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) και επεκτείνει τις εκδηλώσεις γνωριμίας του κοινού με τις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης, τις οποίες λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έτους δεξιοτήτων.

Στο Open Day της Αθήνας, οι επισκέπτες θα ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, καθώς, για πρώτη φορά, δημιουργείται ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, όπου, σε ένα εορταστικό κλίμα, μαθητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί, θα παρουσιάσουν δεκάδες από τις ειδικότητες των ΕΠΑΣ Μαθητείας και των ΣΑΕΚ της Αττικής.

Αντίστοιχα, στο Open Day της Λαμίας, η ΕΠΑΣ και η ΣΑΕΚ ανοίγουν για πρώτη φορά τις πόρτες τους στο κοινό της πόλης. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μουσική και street food και θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις εκπαιδευτικές κοινότητες της ΔΥΠΑ, που θα τους ξεναγήσουν στα εργαστήρια και στις εγκαταστάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκδηλώσεις «Open Days–Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα, τις ειδικότητες και τη φιλοσοφία του δυικού συστήματος, που εφαρμόζεται στις ΕΠΑΣ, να μάθουν για τις δραστηριότητες, τις ευρωπαϊκές και εθνικές διακρίσεις, τις διεθνείς συνεργασίες και τις λοιπές πρωτοβουλίες των σχολών, καθώς και να ανακαλύψουν τις επαγγελματικές προοπτικές, που ανοίγονται, μετά την αποφοίτηση.

Όλες οι πληροφορίες για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/mathitia.

Όλες πληροφορίες για τις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ στον ιστότοπο: https://www.dypa.gov.gr/iek-oaed-arkhiki-epaghghelmatiki-katartisi.

Διαβάστε ακόμη 

Goldman Sachs: Αύξηση 28% στα κέρδη του α’ τριμήνου

«Εκλεισε» η χρηματοδότηση για το νέο project 5* των 150 εκατ. ευρώ στο Πόρτο Χέλι – Ετοιμο το 2026 (pics)

ΕΝΦΙΑ: Ανοίγει η εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ