Εργασιακά

ΗΠΑ: 1 στους 4 εργαζόμενους σκέφτεται να παραιτηθεί από τη δουλειά του μετά την πανδημία – Για ποιους λόγους

  • newsroom


Σύμφωνα με έρευνα, το 26% των εργαζομένων επιθυμεί να αλλάξει επαγγελματική στέγη αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας

Τουλάχιστον 20,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν από τις δύο πρώτες κιόλας εβδομάδες αφότου ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, πέρσι το Μάρτιο. Σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, περίπου 7,9 εκατομμύρια λιγότεροι Αμερικανοί εργάζονται σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2020.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της Prudential Financial’s Pulse of the American Worker, 1 στους 4 εργαζομένους στις ΗΠΑ σκοπεύει να αλλάξει εργοδότη και να αναζητήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Ποιος φεύγει και γιατί

Το 26% των εργαζομένων επιθυμεί να αλλάξει επαγγελματική στέγη αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας. Από αυτούς, το 80% θα έπαιρνε μια τέτοια απόφαση σκεπτόμενο την επαγγελματική εξέλιξη. Εν τω μεταξύ, 72% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι η πανδημία επανάφερε στο τραπέζι το ζήτημα των ικανοτήτων τους.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο εγκλεισμού, περισσότεροι από τους μισούς βρήκαν την ευκαιρία να αναζητήσουν και να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια. Όντας πλέον εξοπλισμένοι με περισσότερα γνωστικά εφόδια πολλοί από τους εργαζομένους σκέφτονται να βρουν μια νέα θέση εργασίας μέσα τους επόμενους μήνες προκειμένου να αποκτήσουν την επαγγελματική ανέλιξη που επιθυμούν. Αρκετά μεγάλο είναι επίσης το ποσοστό των εργαζομένων που θα διαλέξει τη νέα του θέση με βάση την ευελιξία που θα προσφέρει και μετά το τέλος της πανδημίας.

Τηλεργασία και εργοδότες

Οι εργοδότες οφείλουν να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουν την εταιρική τους κουλτούρα βοηθώντας τους υπαλλήλους να αισθάνονται παραγωγικοί και αποδοτικοί ακόμη και σε ένα απομακρυσμένο εργασιακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, oι περισσότεροι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, όπου τις μισές μέρες θα πηγαίνουν κανονικά στο γραφείο τους ενώ τις υπόλοιπες θα εργάζονται εξ αποστάσεως. Το 68% των εργαζομένων πιστεύει ότι αυτό το μοντέλο είναι το «ιδανικό» για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Καθώς οι εταιρείες εξετάζουν το μέλλον των προσφερόμενων παροχών τους, οφείλουν να εξετάσουν συγχρόνως τους τρόπους αναβάθμισης, επαναπροσδιορισμού και προώθησης, κάτι που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μιας ακόμη ανησυχίας των εργαζομένων που δεν είναι άλλη από την οικονομική ανθεκτικότητα.

Με τους εργαζόμενους να είναι πλέον σε θέση να εργάζονται εξ αποστάσεως, θα αναζητήσουν τους εργοδότες εκείνους που πληρώνουν καλά, παρέχουν ευκαιρίες εξέλιξης και το κυριότερο πορωθούν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Διαβάστε ακόμη:

«Ζεσταίνονται» οι μηχανές για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου

Επιστρεπτέα 7: Πού και ποιους «χτυπούν» για έλεγχο ΑΑΔΕ και ΣΔΟΕ

Επίσημο: Τότε σταματά η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις – Πότε θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα

Απόρρητο Απόρρητο