Την παράταση του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», μέχρι την 31η Μαΐου 2022, με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν συνεννόησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, και έδινε τη δυνατότητα στους εργοδότες να περιορίσουν τον χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσεως εργασίας.

Μιλώντας στο forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι ο μηχανισμός θα ισχύσει και για Απρίλιο και Μάιο του 2022.

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα και το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο η «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» λήγει στις 31 Μαρτίου και αφορά τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% στην περίοδο μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021.

Πλέον μένει μονάχα να καθοριστούν οι σχετικοί όροι, όπως η περίοδος αναφοράς τζίρου.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 18 Μαρτίου καταβλήθηκε το ποσό των 8,3 εκατ. ευρώ για 33.139 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούν σε εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, καθώς και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 (υπόλοιπα) και Ιανουάριο 2022 (υπόλοιπα).

Διαβάστε ακόμη:

Η ενεργειακή κρίση βάζει «φωτιά» στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Έρχονται αυξήσεις 25%

Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός: Κρατικές δαπάνες 70 δισ. το 2022

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εργοτάξιο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου στην Αμαλιάδα