Όταν περνάει κανείς από συνέντευξη για δουλειά, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτα που μοιράζεται. Όπως συμβουλεύει η Bonnie Dilber, σύμφωνα με το Business Insider η οποία εργάζεται για σχεδόν δέκα χρόνια στον κλάδο του HR, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να πει κανείς ποτέ στην εργασία του.

Ειδικότερα, ακολουθούν τρία από αυτά:

1. Δυσκολίες σε προηγούμενες θέσεις εργασίας ή κατά την αναζήτηση εργασίας

Σε μια συνέντευξη, ο διευθυντής προσλήψεων αναζητά κάποιον που να τον κάνει να είναι σίγουρος ότι μπορεί να προσφέρει το καλύτερο δυνατόν για την εταιρεία. Μερικά πράγματα που η Dilber έχει ακούσει να λένε άτομα που αναζητούν εργασία όπως προκλήσεις σε προηγούμενους χώρους εργασίας ή πόσο δύσκολη είναι η αγορά μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή του διευθυντή προσλήψεων από το να τους δει ως τον ισχυρότερο υποψήφιο. Μπορεί ακόμη και να τον αφήσουν να πιστεύει ότι ο υποψήφιος είναι το πρόβλημα.

2. Επικείμενες άδειες

Καλό θα ήταν κανείς να μην αναφέρει από την πρώτη κιόλας γνωριμία με τον υπεύθυνο προσλήψεων για τις μέρες που έχει κανονίσει να λείπει από τη δουλειά. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει, όταν λάβει την προσφορά για να εργαστεί στη συγκεκριμένη εταιρεία.

3. Υπερβολικός ενθουσιασμός για τον μισθό, αντί για το αντικείμενο της δουλειάς

Οι εταιρείες που προσφέρουν μεγάλους μισθούς και οφέλη το κάνουν επειδή θέλουν να προσελκύσουν μεγάλα ταλέντα. Ακόμα κι έτσι, επιθυμούν να προσλάβουν ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με τη δουλειά και είναι ικανοί να φέρουν αποτελέσματα. Καλό θα ήταν κανείς να εστιάσει σε αυτά που μπορεί να δώσει, όχι σε αυτά που μπορεί να πάρει, σύμφωνα με την Dilber.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Η πρώτη «πράσινη» σύμβαση για ρεύμα με εταιρεία Δημοσίου

Στουρνάρας για Τράπεζα Πειραιώς: Η μεγάλη επιτυχία αντανακλά την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ψάλτης: «Υπέρβαση των στόχων για κερδοφορία, κεφαλαιακή επάρκεια και δείκτη ΜΕΑ» – Το νέο τριετές business plan

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ