Υπάρχει ένα συγκεκριμένο ερώτημα που δεν πρέπει «ποτέ» να ρωτήσει κανείς έναν εργοδότη, λέει ο Bert Bean, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανθρώπινου δυναμικού, Insight Global: «Ποια είναι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σε αυτή τη θέση;»

Ο Bean έχει πάρει συνεντεύξεις από εκατοντάδες υποψηφίους για μία θέση εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ως υπεύθυνος προσλήψεων πριν γίνει CEO. Με αυτή την ερώτηση, εξηγεί ότι «κινδυνεύει κανείς να στείλει το λάθος μήνυμα σχετικά με τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες σε έναν μελλοντικό εργοδότη».

Όπως αναφέρει το CNBC, το να ρωτήσει κάποιος τον διευθυντή προσλήψεων για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής της εταιρείας μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν είναι αξιόπιστος και αφοσιωμένος στο ρόλο.

«Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ζωτικής σημασίας, αλλά είναι ένα βαθιά προσωπικό ζήτημα και κάτι που πρέπει να ανήκει στον εργαζόμενο και όχι στον εργοδότη», λέει ο Bean. «Ο μελλοντικός εργοδότης κάποιου δεν πρέπει να του υπαγορεύει ποια πρέπει να είναι τα όριά του».

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να προσδιορίσει κανείς την προσέγγιση μιας εταιρείας όσον αφορά στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, εκτός της συνέντευξης. Ο Bean συνιστά την αναζήτηση ατόμων, από γνωστούς, που βρίσκονται ήδη στην εταιρεία, με σκοπό να ρωτήσει αυτός που θέλει να λάβει τη νέα θέση, σχετικά με την κουλτούρα του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η φωτορύπανση «σβήνει» ολόκληρα οικοσυστήματα

ΗΠΑ: Σκληρή αντιπαράθεση των Big Banks με τη Γερουσία για το νέο εποπτικό πλαίσιο (tweets)

Χρυσή λίρα: «Φλερτάρει» με το υψηλό 14ετίας – Το «ράλι» του χρυσού παρασύρει την τιμή της

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ