Για μεγάλες …«ψαριές» ετοιμάζεται ο Απόστολος Κάκκος, ο οποίος έχοντας ένα γεμάτο «πορτοφόλι» μετά το χρυσό ντιλ πώλησης της Lamda Hellix στους Αμερικανούς της Digital Realty ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού Family Office μέσω του οποίου θα δρομολογήσει πλέον τα επόμενα επενδυτικά του βήματα. Κι αυτά, όπως λέει ο ίδιος στο newmoney, θα έχουν ως «αιχμή» δύο χώρους που ο ίδιος γνωρίζει καλά, τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας και το Real Estate. Όσο για την αγορά με την οποία συνέδεσε όσο κανείς το όνομα του, αυτή των data centers, λέει πως θα συνεχίσει να ασχολείται από άλλο πόστο, του επενδυτή, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι υπάρχει συμφωνία για πιθανές συνεπενδύσεις με την Digital Realty στο χώρο της Ανατ. Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης.

Η νομική οντότητα – «προάγγελος» του Family Office έχει ήδη σχηματιστεί. Πρόκειται για μία Ετερόρρυθμη Εταιρεία με τον τίτλο K3 Capital & Management Consulting Services στην οποία ο ίδιος εμφανίζεται να κατέχει το 98% και το υπόλοιπο 2% ο κ. Βασίλης Μπαλούμης, πρώην CFO της Lamda Development και νυν CFO της Lavipharm. Οι δύο άνδρες διατηρούν μακρόχρονη στενή φιλική σχέση ενώ ο κ. Μπαλούμης λειτουργεί σήμερα και ως σύμβουλος του κ. Κάκκου στο νέο κεφάλαιο της επαγγελματικής του ζωής.

Η K3 Capital & Management Consulting Services, η οποία ξεκίνησε να συγκροτείται απ’ το περασμένο καλοκαίρι, έχει γραφεία επί της Λ. Κηφισίας, στο Χαλάνδρι, τα οποία μοιράζονται τον ίδιο όροφο με την Grifon Capital του Σάμι Δαυίδ που λειτουργεί ως εκπρόσωπος της Fortress στη χώρα μας. Παράλληλα έχει στελεχωθεί με τα πρώτα άτομα και έχει αναπτύξει τις βασικές υποδομές του.

Σύμφωνα δε με το καταστατικό της σκοπός της εταιρείας είναι: «Υπηρεσίες παροχής συμβουλών στρατηγικής διαχείρισης, Υπηρεσίες συμβούλων διαχείρισης από οργανωμένο γραφείο, που απασχολεί μέχρι 30 άτομα, Υπηρεσίες αξιοποίησης και διαχείρισης περιουσίας νομικών προσώπων, Υπηρεσίες συμβούλων διαχείρισης Κεφαλαίων (Κεφαλαιακής διάρθρωσης, Επενδύσεων), Υπηρεσίες πραγματογνωμοσυνών για ακίνητα και τεχνικά έργα» .

Η επενδυτική «δύναμη πυρός» που θα έχει το Family Office δεν μπορεί να υπολογιστεί. Σίγουρα όμως θα είναι αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, προερχόμενα κυρίως απ’ τα μεγάλα κέρδη που προέκυψαν απ’ την πώληση των μετοχών της Lamda Hellix στην Digital Realty. Αν και το ποσό εκείνης της συναλλαγής ποτέ δεν ανακοινώθηκε εκτιμάται ότι ήταν αρκετά υψηλό, ιδίως καθώς τα EBITDA της εταιρείας εκείνη την περίοδο κυμαίνονταν στα 6,5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον πως ο κ. Κάκκος επτά χρόνια προ του «χρυσού ντιλ», το 2013, είχε εξαγοράσει το μερίδιο 80% που κατείχε η Lamda Development στην Lamda Hellix αντί μόλις 4,1 εκατ. ευρώ!

Το Family Office θα διαχειρίζεται τις επενδύσεις, τις συμμετοχές σε άλλες εταιρείες και τα διαθέσιμα του ιδίου και της οικογένειας του.

Στο νέο ρόλο του επενδυτή, ο κ. Κάκκος λέει ότι ο κλάδος της τεχνολογίας θα εξακολουθήσει να έχει πρωτεύοντα ρόλο υπενθυμίζοντας μάλιστα πως παραμένει εκτελεστικός Πρόεδρος της Ifsas, μίας τεχνολογικής εταιρείας – integrator με ειδίκευση στην εφαρμογή εξελιγμένων Συστημάτων Ασφάλειας, Πυρασφάλειας και Αυτοματισμών, την οποία συνίδρυσε το 2008. Μία εταιρεία που όπως λέει ο ίδιος μεγαλώνει διαρκώς φθάνοντας σήμερα να έχει έναν κύκλο εργασιών περί τα 18 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει ότι το μεγάλο κίνητρο στα νέα επενδυτικά του σχέδια «είναι και η δυνατότητα να προσφέρω κάτι πίσω απ’ τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια».

Παράλληλα όμως δεν θα εγκαταλείψει και την αγορά των Data Centers αφού με βάση τη συμφωνία που έχει κάνει με την Digital Realty προβλέπεται η συμμετοχή του τόσο ως επενδυτής όσο και ως τεχνικός σύμβουλος σε κινήσεις που θα κάνει η αμερικανική εταιρεία στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας. Κι αυτό, όπως εξηγεί, με βασικό κίνητρο για την Digital Realty το know how που έχει ο ίδιος για την περιοχή.

Μεταξύ των σημαντικών θέσεων στις επενδυτικές προτεραιότητες που θέτει πλέον ο ίδιος είναι και το Real Estate. Έναν χώρο εξάλλου που η οικογένεια του γνωρίζει πολύ καλά. Υπενθυμίζεται πως η σύζυγος του κα Ιωάννα Έλενα Μάρκου καθώς και η μητέρα της «τρέχουν» τη γνωστή εταιρεία στο χώρο, Cityscape Investment & Property Services. Η τελευταία έχει ένα σημαντικό πελατολόγιο εξυπηρετώντας εταιρείες που επιθυμούν να ενοικιάσουν, να εκμισθώσουν, να πουλήσουν, να αγοράσουν ή να αναπτύξουν ακίνητα στον επαγγελματικό, εμπορικό και οικιστικό τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Κάκκο ως τα μέσα της χρονιάς το Family Office θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Ήδη πάντως ο ίδιος αναζητά τα «επόμενα μεγάλα ψάρια» που μπορεί να «πιάσει», όπως εξάλλου φρόντισε να γνωστοποιήσει την περασμένη Δευτέρα σε μία ανάρτηση που έκανε στα social media για το κλείσιμο του Κεφαλαίου της Lamda Hellix και το άνοιγμα ενός νέου στη ζωή του.

 

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται 5+1 φοροελαφρύνσεις ύψους €1,5 δισ. μέσα στο 2023

Ο γρίφος με την κηδεία του τέως βασιλιά, το εκλογικό δίλημμα Άνοιξη ή Καλοκαίρι και το οριστικό αντίο του Κούτρα από την Intrakat 

Οικογένεια Νίκα: «Θρίλερ» για το ακίνητο στη Στησιχόρου και τη συλλογή με τους πολύτιμους πίνακες (pics)