Με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τρέχει φέτος η Netcompany Intrasoft έχοντας φθάσει κατά την περσινή χρήση τα 283 εκατ. ευρώ σε κύκλο εργασιών και με ένα ανεκτέλεστο έργων 950 εκατ. ευρώ. Όπως έλεγε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αλέξανδρος Μάνος η ανάπτυξη κατά την προηγούμενη χρήση έφθασε το 20%, ενώ στόχος συνολικά για τον Όμιλο Netcompany είναι από τα περίπου 850 εκατ. ευρώ έσοδα το 2023 να φθάσει το 1,25 δισ. ευρώ ως το 2026. Η δε κατανομή των πωλήσεων της εταιρείας μοιράζεται ως εξής: 50% έσοδα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και από 25% περίπου Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας.

Για να πετύχει ο Όμιλος το στόχο των 1,25 δισ. ευρώ ο κ. Μάνος παρουσίασε τους πέντε βασικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίζεται το στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου Netcompany το οποίο συγκροτήθηκε με την ολοκλήρωση της ενοποίησης, τρία χρόνια περίπου μετά το ντιλ.

«Ζούμε μία περίοδο ισχυρής ανάπτυξης. Η πρόκληση είναι ενδιαφέρουσα και σίγουρα δεν το έχουμε μετανιώσει για την ντιλ της εξαγοράς. Οι μέτοχοι, η ίδια η εταιρεία και οι εργαζόμενοι κέρδισαν απ’ αυτό και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνος.

Ο πρώτος άξονας του πενταετούς στρατηγικού σχεδίου προβλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη στις δυο «τοπικές» αγορές του Ομίλου, τη Δανία και την Ελλάδα που αποτελούν και τις μεγαλύτερες. Κι αυτό μέσω τόσο των έργων του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης ο Όμιλος στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη σε αγορές που υπάρχουν ήδη θυγατρικές όπως  Σουηδία, Νορβηγία, Βέλγιο και Βρετανία, με στόχο η Netcompany-Intrasoft να εξελιχθεί εκεί μέσα στα επόμενα χρόνια σε έναν από τους top 5 παρόχους. «Εντατικοποιείται η προσπάθεια ώστε να φέρουμε το know how και τα ισχυρά μας references σε αυτές τις χώρες ώστε να διεισδύσουμε περισσότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι χτίζονται ομάδες κατά τόπους που θα δεκδικήσουν περισσότερα.

Ο δεύτερος άξονας ανάπτυξης είναι η είσοδος σε αγορές που ακόμα δεν υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα. Μία αγορά που σύμφωνα με την διοίκηση ενδιαφέρει πολύ την εταιρεία είναι η γερμανική, καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά και μπορεί να αυξήσει σημαντικά το αποτύπωμά της εκεί. «Έχουμε 2-3 σοβαρές ευκαιρίες που ευελπιστώ να ευδοκιμήσουν ως το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο κομμάτι αυτό θα παίξουν βασικό ρόλο οι πλατφόρμες και τα έτοιμα “προϊόντα” και λύσεις της εταιρείας όπως το ΕΡΜΗΣ ή το ΣΟΛΩΝ TAX, με το οποίο η εταιρεία πρόσφατα κέρδισε τον πρώτο πελάτη, το σουηδικό Δημόσιο και πρωτίστως τις φορολογικές Αρχές της χώρας.

Ο τρίτος άξονας αφορά την αναδιοργάνωση των ομάδων. «Χτίζουμε έναν Οργανισμό και απ’ τις δύο εταιρείες γύρω απ’ αυτά τα προϊόντα. Σπάμε λίγο την οργάνωση και φτιάχνουμε ομάδες που μας επιτρέπουν να πάμε καλύτερα σε αυτά τα προϊόντα και στο know how και σε κόστος. υπάρχουν χώρες που πρέπει να είσαι πιο ανταγωνιστικός και κάποιες λιγότερο.

Ο τέταρτος άξονας εστιάζει στην αύξηση της δραστηριότητας σε έργα της ΕΕ, να μπαίνει και να παίρνει διαγωνισμούς όπως το ευρωπαϊκό wallet και το πέμπτο η συνένωση των λειτουργιών των δύο εταιρειών. «Κοιτάμε όπου έχει νόημα να κεντρικοποιήσουμε τα συστήματα, να προβούμε σε συνέργειες και να κρατήσουμε υπό έλεγχο το κόστος.

Καθυστερήσεις

Ο κ. Μάνος αναφέρθηκε και στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού Δημοσίου, με τον ίδιο να λέει ότι η εταιρεία τα πάει αρκετά καλά με τα ορόσημα. Ωστόσο αποκάλυψε πως «έχουν υπάρξει καθυστερήσεις στις πληρωμές που είναι ανεξήγητες ακόμα και σε προκαταβολές έργων είτε ακόμα και σε ορόσημα του έργου».

Η Netcompany–Intrasoft προχώρησε στο α’ εξάμηνο σε 250 προσλήψεις ενώ σήμερα υπάρχουν άλλες 256 κενές θέσεις εργασίας. Πέρυσι η εταιρεία προχώρησε στην πρόσληψη συνολικά 630 ατόμων! «Πλεον είμαστε κάπου 3.600 άτομα στην Netcompany Intrasoft. Μαζί με την Netcompany είμαστε 8.300 άτομα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη 

Το μεγάλο στοίχημα των τραπεζών – Κρίσιμο ραντεβού με τον SSM

Τηλέμαχος Λαβίδας: Στόχος ο διπλασιασμός των πωλήσεων της Lavipharm σε διάστημα 5ετίας

«Σκανάρισμα» της εφορίας ανά εξάμηνο για ανασφάλιστα ΙΧ, ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ