Για μια ακόμη φορά βγαίνει σήμερα, Τετάρτη, σε πλειστηριασμό το ακίνητο επί της οδού Υακίνθων στο Π. Ψυχικό, το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Και τούτο καθώς αρχικά ήταν κατοικία, στη συνέχεια μετατράπηκε σε κτίριο πρεσβείας και τέλος «σταδιοδρόμησε» ως boutique hotel σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, που ανήκει σε αλλοδαπό, κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέος ύψους 2.685.367,33 ευρώ.

Το πρώτο σφυρί χτύπησε στις 16 Μαρτίου, χωρίς αποτέλεσμα και σήμερα χτυπάει το δεύτερο με την ίδια τιμή εκκίνησης, στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Ήταν πρεσβεία του Βιετνάμ

Το πολυτελές ακίνητο για κάποια χρόνια ήταν οικία, αλλά στη συνέχεια στεγάστηκε εκεί η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι βρίσκεται και σε μια περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, μετατράπηκε σε boutique hotel με την επωνυμία “King Lodge-Luxury Accomodation”. Ούτε και με αυτή τη χρήση όμως… μακροημέρευσε καθώς εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί, ενώ στις διάφορες ιστοσελίδες ενοικίασης δηλώνεται ως «προσωρινά κλειστό».

Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι κοντά στα 700 τ.μ. και το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, με δωμάτια, σαλόνια, κουζίνες και λουτρά συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ.

Συγκεκριμένα στον πλειστηριασμό βγαίνει ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, «μετά της επ’ αυτού τριώροφης παλαιάς οικίας», που βρίσκεται στη Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο και την περιφέρεια της πόλεως του Δήμου Ψυχικού στην οδό Υακίνθων αριθμός 50, έχει έκταση κατά την τελευταία καταμέτρησή του 697,67 τ.μ.

Επί του ανωτέρω οικοπέδου υφίσταται παλαιά οικία, η οποία αποτελείται από ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο.

Στο ισόγειο περιλαμβάνει την κύρια είσοδο της οικοδομής, το πλατύσκαλο, το κλιμακοστάσιο, τον χώρο κεντρικής θέρμανσης και μία κατοικία που αποτελείται από είσοδο-χολ, δύο δωμάτια, κουζίνα, λουτρό, διάδρομο και βεράντα στην πρόσοψη με συνολική επιφάνεια 134 τ.μ.

Οι δύο όροφοι επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική κλίμακα και αποτελούν μία ενιαία κατοικία-μεζονέτα που αποτελείται κατά τον Α’ όροφο από είσοδο, δύο σαλόνια, τραπεζαρία, κουζίνα, W.C. διάδρομο και βεράντα στην πρόσοψη, συνολικής 134 τ.μ. και κατά τον Β’ όροφο από δύο υπνοδωμάτια, δωμάτιο εργασίας, λουτρό, διάδρομο και βεράντες, επιφάνειας 134 τ.μ.

Κατά την έκθεση εκτίμησης και την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η τριώροφη κατοικία, έχει μετατραπεί σε μικρό boutique ξενοδοχείο με την επωνυμία «KING LODGE- Luxury Accomodation» και φαίνεται να έχει ανακαινιστεί ριζικά, με αποτέλεσμα η κατάσταση συντήρησης και επισκευών να κρίνεται πολύ καλή.

Τα βάρη του ακινήτου

Όπως προαναφέρθηκε, το ακίνητο από το 2008 ανήκει σε αλλοδαπό ενώ βαρύνεται με προσημειώσεις και υποθήκες ύψους 7 εκατ. ευρώ, καθώς και αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, της ΔΟΥ Χολαργού και τελικά, στις 29 Ιουλίου 2021, υπέρ της «Orion X Securitisation Designated Activity Company» στην οποία έχουν μεταβιβαστεί δάνεια της Alpha Bank.

Επισπεύδουσα στον σημερινό πλειστηριασμό είναι η Cepal Hellas.

Διαβάστε ακόμη:

Στα ύψη ο πληθωρισμός – Μειώσεις που φτάνουν στον πολίτη μελετά η κυβέρνηση

Τζορτζ Σακελλάρης: Οι business στην Ελλάδα και η εκτίναξη εσόδων στις ΗΠΑ (pics)

Πώς κινείται τώρα η εγχώρια αγορά επαγγελματικών ακινήτων