Στις 16 Μαρτίου θα γραφτεί το επόμενο επεισόδιο στο μακρύ «σήριαλ» που αφορά τους πλειστηριασμούς σε βάρος της «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική». Αυτή τη φορά για τις 136 εναπομείνασες οριζόντιες ιδιοκτησίες στους δύο γνωστότερους και εμβληματικούς «γυάλινους πύργους» της εταιρείας επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι στους αριθμούς 32 και 60.

Στο πρώτο σφυρί που χτύπησε στις 21 Δεκεμβρίου 2022 βγήκαν 187 οριζόντιες ιδιοκτησίες και κατακυρώθηκαν οι 51 από αυτές, στις περισσότερες περιπτώσεις για 1 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης.

Έτσι στο νέο σφυρί, στις 16 Μαρτίου, θα ξαναβγούν οι υπόλοιπες 136.

Η καταιγίδα πλειστηριασμών στρέφεται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία» και αφορά υπόγειους χώρους καθώς και τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης των δύο παραπάνω κτηρίων.

Επισπεύδουσα είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Galaxy IV Funding Designated Activity Company» (ειδική διάδοχος της Alpha Bank).

Το Atrina Center που «υποδύθηκε» τη Giant

Το ένα από τα κτήρια, είναι το Atrina Center, το πρώτο από τα μεγάλα συγκροτήματα που έχτισε ο άλλοτε «βασιλιάς των γυάλινων πύργων» το οποίο και «βάφτισε» από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του, Άρη, Τριάδας και Ναταλίας.

Το ακίνητο βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα και ολοκληρώθηκε το 1981. Αποτελείται από δύο κτήρια, το ένα με πρόσοψη στη Λ. Κηφισίας και το δεύτερο (πύργος) είναι ύψους 70 μέτρων και περιλαμβάνει 18 ορόφους. Το κτήριο Β έχει αναγερθεί επί οικοπέδου εκτάσεως 12.768 τ.μ.

Το Atrina Center είναι άλλωστε εκείνο που… σταδιοδρόμησε και στην τηλεόραση καθώς «υποδύθηκε» την περίφημη Giant του Γιάγκου Δράκου στα χιλιάδες επεισόδια της «Λάμψης».

Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες που βγαίνουν στο σφυρί βρίσκονται στο κτήριο Β και αφορούν επαγγελματικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης στα 4 υπόγεια του.

Το δεύτερο συγκρότημα (επί της Λ. Κηφισίας 60) είναι κτισμένο σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τ.μ., αναπτύσσεται σε τρία υπόγεια, στα οποία υπάρχει σταθμός αυτοκινήτων, ισόγειο, ημιώροφος, 7 όροφοι και δώμα, ενώ είναι κατασκευής της περιόδου 1991-95.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, ο σταθμός αυτοκινήτων είναι φυλασσόμενος και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας (διαστάσεις διαδρόμων και χώρων ελιγμών, πυρανίχνευση – πυρόσβεση, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης CCTV, σήμανση, εξαερισμό, φρεάτια με αντλίες κ.λπ.).

Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης ποσού 2,8 εκατ. ευρώ υπέρ της Εμπορικής Τράπεζας, από τον Απρίλιο του 2004, καθώς και η τωρινή κατάσχεσή που έγινε στις 26 Μαΐου 2022.

Σημειώνεται ότι το ποσό οφειλής εις ολόκληρον για καθεμιά από τις δυο εταιρείες ανέρχεται σε 627.735 ευρώ, ενώ η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ με την επισπεύδουσα να δηλώνει «επιφυλασσόμενη να αναγγείλει νομίμως και την υπόλοιπη απαίτησή της».

Οι τιμές εκκίνησης

Στους 136 πλειστηριασμούς περιλαμβάνονται οι οριζόντιες ιδιοκτησίες των δύο συγκροτημάτων που αφορούν χώρους αποθηκών, γραφείων και καταστημάτων στο επίπεδο των υπογείων, καθώς και περισσότερες από 450 θέσεις στάθμευσης.

Για τους μεγαλύτερους χώρους οι τιμές πρώτης προσφοράς κυμαίνονται από 48.000 ευρώ έως και 278.400 ευρώ, ενώ για τις θέσεις στάθμευσης, ανάλογα με το εμβαδόν, υπάρχουν τρεις «ομάδες», με τιμές εκκίνησης 6.000 ευρώ, 11.000 ευρώ και 13.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Επένδυση 273 εκατ. για mega – μαρίνα στη Νότια Κέρκυρα – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο (pics)

Πέφτουν οι υπογραφές για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Zeus International: Οδεύει για τζίρο 110 εκατ. ευρώ το 2023 με χαρτοφυλάκιο 21 ξενοδοχείων – Τα νέα πλάνα