Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι διάσημος όχι μόνο για τις επενδυτικές του ικανότητες, αλλά και για την τεράστια επιχειρηματική του οξυδέρκεια. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway αποκάλυψε το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που αναζητά στους υποψήφιους υπαλλήλους του.

Μιλώντας με φοιτητές MBA στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το 1998, τόνισε ότι η ακεραιότητα ήταν το πιο σημαντικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει ένας σπουδαίος υπάλληλος.

«Ψάχνουμε τρία πράγματα όταν προσλαμβάνουμε ανθρώπους», εξήγησε ο Μπάφετ. «Αναζητούμε ευφυΐα, πρωτοβουλία ή όρεξη και ακεραιότητα».

Ο Μπάφετ τόνισε στη συνέχεια: «Αν δεν έχει κανείς το τελευταίο, τα δύο πρώτα από μόνα τους, δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα για την εταιρεία. Αν υπάρχει κάποιος χωρίς ακεραιότητα, τότε καλύτερα να είναι τεμπέλης και χαζός».

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά φαίνεται πως είχε επαναλάβει στην επιστολή του το 2003 προς τους μετόχους της Berkshire Hathaway, όταν είχε τονίσει ότι η εταιρεία διέθετε «εξαιρετικούς managers» που έχουν τις «κρίσιμες δεξιότητες του διευθυντικού εγκεφάλου, της πειθαρχίας και της ακεραιότητας».

Διαβάστε ακόμη

Πωλητήριο σε ένα ιστορικό ξενοδοχείο των Καλαβρύτων (pics)

Εξωδικαστικός: Διαγραφή οφειλών μέχρι 60% και για δάνεια σε Ελβετικό φράγκο

Έρχεται point system οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ