Η startup Angelelli Automobili ιδρύθηκε στη Ρώμη το 2019, από τον Davide Angelelli στοχεύοντας να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στους παραδοσιακούς κατασκευαστές supercars.

Το D2 Granturismo είναι το νέο μοντέλο της εταιρίας και παρουσιάστηκε σε ψηφιακό περιβάλλον.

Το coupe αυτοκίνητο έχει μήκος 4,6 μέτρα, πλάτος 1,96 και ύψος μόλις 1,21, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2,71 μέτρα. Αξιόλογο στοιχείο των τεχνικών προδιαγραφών είναι το βάρος των 1.300 κιλών, το οποίο όπως ισχυρίζεται η Angelelli, είναι εφικτό με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης του σωληνωτού χωροδικτυώματος.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα μέρη του αμαξώματος αλλά η εταιρεία κάνει λόγω για 24 κινούμενα στοιχεία που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής για κάθε περίσταση.

Οκτώ από αυτά μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως αερόφρενα. Μια σειρά από αισθητήρες και lidar, δίνουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτονομίας στο μοντέλο.

Η ισχύς του D2 Granturismo κυμαίνεται από 600 έως 850 ίππους, ανάλογα την έκδοση.

Η βασική θα είναι αυτή με τον twin turbo V8 των 5,7 λίτρων, ενώ η κορυφαία, θα έχει και υβριδική υποβοήθηση με ηλεκτροκινητήρες. Φυσικά, όλα τα παραπάνω, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το D2 Granturismo δεν θα μπορούσε να είναι φθηνό, με την Angelelli να κάνει λόγο για 460.000 ευρώ της βασικής έκδοσης και 580.000 ευρώ της κορυφαίας υβριδικής.

Αυτό που βέβαια μένει να δούμε, είναι αν τελικά το φιλόδοξο project θα γίνει τελικά και πραγματικότητα.

Διάβαστε ακόμη

Έρχονται ισχυρές απώλειες για τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης – Μεγάλη «χαμένη» η Bundesbank (πίνακες)

TikTok: Πιθανή απαγόρευση της εφαρμογής στα κινητά των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία

Γουόρεν Μπάφετ: Αύξηση 12,2% στα λειτουργικά κέρδη το 2022 για την Berkshire Hathaway