Την απαγόρευση της χρήσης του TikTok στα κινητά τηλέφωνα όσων εργάζονται στον δημόσιο τομέα εξετάζει η Ιταλία, λίγες μέρες μετά την απόφαση της Κομισιόν να αναστείλει τη χρήση της εφαρμογής στις υπηρεσιακές συσκευές.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα παραπάνω προκύπτουν από δήλωση του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, Πάολο Τζανγκρίλο, στην εφημερίδα La Repubblica.

«Το θέμα βρίσκεται στο τραπέζι εδώ και μερικές ημέρες», είπε ο υπουργός στην ιταλική εφημερίδα.

«Η Copasir (Ιταλική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ασφάλειας της Δημοκρατίας) εργάζεται ήδη για το θέμα αυτό, αλλά είναι σαφές ότι το υπουργείο μου, που έχει 3,2 εκατ. υπαλλήλους, εμπλέκεται σημαντικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως διευκρίνισε ο Πάολο Τζανγκρίλο, η Ιταλία ενδέχεται να κινηθεί όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ή και να λάβουμε μια διαφορετική απόφαση. «Είναι μια επιλογή που δεν μπορώ να κάνω μόνος μου, πρέπει να συζητήσω με τα άλλα θεσμικά όργανα και μαζί θα συμφωνήσουμε σε μια κοινή γραμμή», εξήγησε στη La Repubblica.

«Τώρα πρέπει να καταλάβουμε καλά ποιο είναι το βάθος των κινδύνων για την εθνική ασφάλεια στην πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Η σχέση του TikTok με θέματα ασφάλειας ερευνάται στην Ιταλία τουλάχιστον από το 2020.

Διάβαστε ακόμη

Διορία 15 ημερών σε τράπεζες και servicers για «μαύρη λίστα» οφειλετών

Πέντε γραφήματα που αναδεικνύουν τον οικονομικό όλεθρο στην Ουκρανία

Έρευνα: Ο Πειραιάς σημαντικό διαχειριστικό κέντρο για την παγκόσμια ναυτιλία (γράφημα)