Το περυσινό έτος ήταν μια καλή χρονιά για τη Lamborghini. Η ιταλική εταιρεία έμεινε ανεπηρέαστη από τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, από τις παροδικές διακοπές τής παραγωγής εξαιτίας των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό του νέου κορωνοϊού, όπως και από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, το 2022 η Lamborghini σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων. Συγκεκριμένα διέθεσε συνολικά 9.233 οχήματά της εντός της περασμένης χρονιάς, αριθμός που είναι αυξημένος κατά 10% συγκριτικά με αυτόν του 2021.

Ο Stephan Winkelmann, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το αποτέλεσμα προήλθε από μια διαδικασία καλά καθορισμένων συλλογικών αξιολογήσεων οι οποίες μπορούν να παράγουν συνεπή και συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το 2023 θα είναι μια χρονιά προκλήσεων και αλλαγών που είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε, πιέζοντας πάντα τους εαυτούς μας πέρα από το όριο.

»Τώρα, έχουμε την ευκαιρία να επικεντρωθούμε στους επόμενους στόχους μας. Χάρη στη λίστα αναμονής που φτάνει τους 18 μήνες έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε με σιγουριά το μέλλον και τους επερχόμενους στόχους».

Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η Lamborghini, πέρυσι, το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της εξακολούθησε να είναι η Urus με 5.367 μονάδες ή ποσοστιαία αύξηση κατά 5% σε σχέση με το 2021. Ακολούθησε η Huracan (3.113 μονάδες ή αύξηση κατά 20%) και τρίτη ήταν η Aventador με 753 πωλήσεις, η παραγωγή της οποίας σταμάτησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Σε ό,τι αφορά τις ανά τον κόσμο αγορές, οι ΗΠΑ απορρόφησαν τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων με 2.721 μονάδες και αύξηση κατά 10% συγκριτικά με αυτές του 2021. Ακολούθησε η κινεζική αγορά (1.018 οχήματα και αύξηση κατά 9%), η γερμανική (808 μονάδες, αύξηση 14%), το Ηνωμένο Βασίλειο (650 πωλήσεις, αύξηση κατά 15%) και η ιαπωνική με 546 πωλήσεις, οι οποίες «μεταφράζονται» αύξηση κατά 22%, σε σχέση με αυτές του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται νέες επενδύσεις 6 δισ. για φθηνό ρεύμα

Tα νέα projects που φέρνει το 2023 στην Αττική Ριβιέρα (pics)

Ρομπότ… made in Greece – Οι μεγάλες επιχειρήσεις επενδύουν στον αυτοματισμό (πίνακας)