business stories

Διονύσης Αθανασάκος: «Έρχονται δυο εξαγορές για τη Real Consulting στην Κεντρική Ευρώπη»

  • Μιχάλης Κοσμετάτος


Ο στόχος της εισόδου στην Κύρια Αγορά του ΧΑ σε 1,5-2 χρόνια, η στρατηγική, οι κινήσεις, το διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης των τελευταίων 9 ετών, οι διαγωνισμοί του Δημοσίου. Τι αναφέρει ο CEO της εταιρείας στο newmoney

Η είσοδος της Real Consulting στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α) του Χρηματιστήριου Αθηνών θεωρείται μια από τις σημαντικότερες φετινές εξελίξεις για την πληροφορική στην Ελλάδα.

Για πολλούς ίσως και η πιο σημαδιακή σε μια «γεμάτη» από γεγονότα διετία για τον κλάδο.

Και τούτο, γιατί παρά τη γενικότερη ευνοϊκή συγκυρία που δημιουργεί η υψηλή ζήτηση για προϊόντα/υπηρεσίες, οι προσδοκίες από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου και των επιχειρήσεων, η «εκτίναξη» των εσόδων και των μεγεθών, το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, το μεγάλο «κύμα» εξαγορών, η ίδρυση θυγατρικών στο εξωτερικό κ.λ.π., χρειάσθηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να ανέβει στο ταμπλό στο ταμπλό μια εταιρεία προερχόμενη από αυτόν…

Με βασικούς της μετόχους τον Νίκο Β.Βαρδινογιάννη και τον Αναστάσιο Παπαργύρη και CEO της τον Διονύση Αθανασάκο,  η Real Consulting έκανε στις 6 Αυγούστου την πρεμιέρα της στο ΧΑ και έναν μήνα αργότερα έχει, ήδη, θέσει σε πλήρη υλοποίηση το νέο επενδυτικό και αναπτυξιακό της πλάνο. Η νέα εισηγμένη διανύει την «επόμενη μέρα» της και μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση μιας σειράς κινήσεων οι οποίες θα την ενισχύσουν ακόμα περισσότερο.

Ο επικεφαλής της Real Consulting, κ Αθανασάκος, μιλάει σήμερα στο newmoney για τα σχέδιά της, τους άμεσους στόχους και τα χρονοδιαγράμματά τους. Για την προοπτική της εισόδου της στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, τις εξαγορές που έρχονται σε σύντομο κατά τα φαινόμενα χρονικό διάστημα και τις συμμετοχές σε διαγωνισμούς του δημοσίου, για μια εταιρεία η οποία έχει εδραιωθεί επί δυο δεκαετίες στον ιδιωτικό τομέα…

«Η είσοδός μας στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου σαφέστατα μας ενδιαφέρει. Μας απασχολεί υπό την έννοια ότι όταν η Real Consulting περάσει από μια φάση ωριμότητας στην εναλλακτική αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε «μεγαλώσει», σε έναν περίπου χρόνο θα βρίσκεται σε αρκετά καλύτερη θέση.

Αναμένουμε την ανάπτυξή μας σε μεγαλύτερο βαθμό μετά τις κινήσεις που θα κάνουμε με τα χρήματα τα οποία λάβαμε από το private placement. Άρα, σε εκείνο το στάδιο θα κρίνουμε αν το επόμενο βήμα της εταιρείας θα είναι η Κύρια Αγορά. Αν το συζητήσουμε τώρα, ναι, δείχνει ότι αυτό θα είναι το επόμενο βήμα. Πιστεύω σε 1,5 με 2 χρόνια από σήμερα…», αναφέρει αρχικά ο Διονύσης Αθανασάκος, δίνοντας την απάντηση του σε αντίστοιχη ερώτησή μας.

«Θυγατρικές στην Κεντρική Ευρώπη»

Σε σχέση με τις νέες στρατηγικές κινήσεις της διοίκησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της Real Consulting, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης «ανοίγει τα χαρτιά» του, λέγοντας:

«Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε κάποιες εξαγορές, κυρίως στο εξωτερικό, σε ώριμες αγορές.
Ο στόχος μας είναι να κάνουμε 1 ή 2 εξαγορές στην Κεντρική Ευρώπη. Εταιρειών καθιερωμένων και ώριμων, με παρουσία σε κλάδους παρεμφερείς με αυτούς στους οποίους εμείς κινούμαστε, οι οποίες θα συνεισφέρουν άμεσα στην χρηματοοικονομική εικόνα της Real Consulting, στην κερδοφορία και τα revenue. Πιθανόν αυτό θα συμβεί και μέσα στο έτος.

Η βασική στόχευση θα στραφεί εκεί. Σε δεύτερο χρόνο είναι η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας, όπως πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια. Τα τελευταία 9 έτη ακολουθούμε ένα διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης.

Διονύσης Αθανασάκος

Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και σε ανθρώπινο δυναμικό για να διευρύνουμε την εμβέλεια της εταιρείας, με επιδίωξη να μας βρει η νέα χρονιά με 1 ή 2 θυγατρικές στο εξωτερικό και μεγαλύτερους σε μεγέθη συνολικά…»

«Διεκδικούμε τη θέση που μας αναλογεί»

Οι big business του κλάδου έχουν μπει εδώ και μήνες σε «πρώτο πλάνο» για την εγχώρια οικονομία, σε μια εποχή που σχεδόν τα… πάντα ψηφιοποιούνται και η Ελλάδα μετασχηματίζεται τεχνολογικά.

Η Real Consulting, εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίησης ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής στην Ελλάδα με ισχυρό «παρών» στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, των τηλεπικοινωνιών, των καταναλωτικών προϊόντων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της υγείας, της ενέργειας και του πετρελαίου και στον δημόσιο τομέα, τρέφει δικαιολογημένα υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

«Πιστεύω ότι υπάρχουν και η εμπειρία και οι δυνατότητες για να γίνουν τα επόμενα θετικά βήματα στον κλάδο της πληροφορικής στη χώρα μας.  Θεωρώ ότι ο κλάδος θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις, τα μεγάλα έργα πληροφορικής που δρομολογούνται και τις ευκαιρίες που έχει μπροστά του. Η προοπτική για όλες τις εταιρείες του κλάδου είναι θετική καθώς σχεδιάζονται έργα μετασχηματισμού τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα» 

Με τα παραπάνω λόγια του ο Διονύσης Αθανασάκος σχολιάζει την σημερινή εικόνα του κλάδου.

Η Real Consulting συμμετέχει στους διαγωνισμούς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου και ο CEO δίνει το στίγμα της για το δημόσιο τομέα:

«Ως εταιρεία συμμετέχουμε και θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς δημοσίου που παρουσιάζουν ενδιαφέρον καθώς έχουμε προστιθέμενη αξία, διεκδικώντας την θέση που επιθυμούμε και μας αναλογεί στον χώρο. 

Είμαστε καταξιωμένοι στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο κατά κανόνα δραστηριοποιούμαστε. Θεωρώ ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται πλέον τις εμπειρίες των εταιρειών που έχουν υλοποιήσει μεγάλα έργα στον ιδιωτικό χώρο. Η σύγκλιση πρακτικών εκπόνησης έργων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα μόνο θετικό πρόσημο έχει να αποδώσει για τις εταιρείες / φορείς, τον κλάδο μας και εν κατακλείδι την οικονομία.»     

Διαβάστε ακόμη:

Η διψήφια διαφορά, το deal του Φουρλή, η μάχη για τους Πεταλιούς και η… γέφυρα του Μονακό 

Δάνεια και πρώτη κατοικία: Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε με τον Νέο Πτωχευτικό

Έφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής της Palaplast Αντώνης Παλατιανάς