Εμφανίστηκε σε οκτώ ταινίες του Πράκτορα 007 και ήταν τόσο ξεχωριστό, που ο Sir Sean Connery, είχε ένα μέχρι τον θάνατό του το 2020.

Αυτή η DB5 πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Car Week του Monterey. Η DB5 του 1964, που πουλήθηκε προσφέρθηκε από το Connery’s Estate με σημαντικό μέρος των εσόδων να πηγαίνει στο Sean Connery Philanthropy Fund, σύμφωνα με τον οίκο Broad Arrow Auctions.

Ο αγοραστής που παραμένει ανώνυμος, θα απολαύσει μαζί με το αυτοκίνητο μια διαδρομή με τον πρωταθλητή της Formula 1 Sir Jackie Stewart. Ο Stewart και ο Connery ήταν φίλοι για πολλά χρόνια.

Η DB5 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο φιλμ Goldfinger το 1964. Το GT του ηθοποιού δεν είχε όλα τα όπλα και τα gadget για τα οποία ήταν γνωστό το αυτοκίνητο του Bond. Στην πραγματικότητα δεν χρησιμοποιήθηκε σε ταινία, αλλά ήταν προσωπικό όχημα που αγοράστηκε από τον Connery το 2018.

Ήταν σε άψογη κατάσταση και αρχικά ήταν βαμμένο σε μαύρο χρώμα, αλλά βάφτηκε ξανά στο Snow Shadow Grey για να ταιριάζει πολύ με τα αυτοκίνητα που οδήγησε ο πράκτορας 007 στις ταινίες.

Σύμφωνα με αναφορές, το DB5 φυλασσόταν στο σπίτι του Connery στην Ελβετία. Ο ηθοποιός λάτρευε το αυτοκίνητο, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να το απολαύσει καθώς τα ταξίδια στην Ευρώπη έγιναν δυσκολότερα με την ηλικία του. Ο Connery ζούσε στις Μπαχάμες μέχρι τον θάνατό του τον Οκτώβριο του 2020 σε ηλικία 90 ετών.

Η Aston Martin DB5 του 1964 του Sean Connery πωλήθηκε για 2,4 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία.

Διαβάστε ακόμη 

«Καμπάνα» φόρου 400 εκατ. ευρώ στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας  

ΔΕΣΦΑ: Μετρά πληγές μετά την κυβερνοεπίθεση – Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα 

Ένα νέο 5άστερο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον όμιλο Νικολαΐδη της Atlantica