Σε νέα χέρια πέρασαν σήμερα το συγκρότημα της πτωχευμένης Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί καθώς και ένα ακόμη ακίνητο του Carouzos Gate.

Συγκεκριμένα το συγκρότημα Τεγόπουλου βγήκε σε επαναληπτικό πλειστηριασμό με την τιμή εκκίνησης μειωμένη στα 8.219.630 ευρώ (από 10,96 εκατ. ευρώ στις 2 Νοεμβρίου) και κατακυρώθηκε με 5 ευρώ παραπάνω, στα 8.219.630 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες περί ύπαρξης επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βιομηχανικό συγκρότημα είχε βγει ξανά στο σφυρί στα τέλη Ιουνίου του 2020, με τιμή εκκίνησης 10,33 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της Χ.Κ Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. έρχεται οκτώ χρόνια μετά την κήρυξη της σε πτώχευση και τουλάχιστον μια δεκαετία από την εμφάνιση των οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν τελικά στην αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Πρόκειται, ειδικότερα, για ένα συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων, που ανήκουν στην πτωχευτική περιουσία, το οποίο βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου Αττικής, στη θέση Νήσιζα-Καρελα.

Το ακίνητο είναι μία ενιαία εδαφική έκταση, συνολικού εμβαδού 42.097,635 τ.μ. (σύμφωνα με το κτηματολόγιο εμβαδού 41.770 τ.μ.) «μετά των υπαρχόντων σ’ αυτήν κτιρίων, παραρτημάτων και συστατικών», η οποία έχει προέλθει από τη συνένωση πολλών οικοπέδων.

Η έκταση είναι άρτια και οικοδομήσιμη, ενώ βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως αλλά εντός βιομηχανικής ζώνης.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα ακίνητα:

α) τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) με υπόγειο, αποτελούμενο από υπόγειο με συνολικό εμβαδόν υπογείου 4.987,11 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 4.740,46 τ.μ., πρώτο όροφο επιφάνειας 1.490,08 τ.μ. και δεύτερο όροφο επιφάνειας 2.265,54 τ.μ. και

β) κτίριο ενέργειας, αποτελούμενο από υπόγειο, εμβαδού 442 τ.μ., και ισόγειο, εμβαδού 660,05 τ.μ., με λεβητοστάσιο, δεξαμενές πετρελαίου και χώρο Η/Ζ.

Μετά το 2003 κατασκευάστηκε ακόμη ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2.121,21 τ.μ., καθώς και νέο διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου, συνολικής επιφάνειας 3.808,23 τ.μ. Επίσης, στην κεντρική είσοδο έχει κατασκευασθεί μικρό κτίριο υποδοχής – φυλάκιο.

Επιπλέον, έχουν καθορισθεί συνολικά 216 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων (γκαράζ) στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο της έκτασης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2018 το δεύτερο κτίριο (μετά από αυτό της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα) που στέγαζε τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας, στον Νέο Κόσμο, βγήκε προς εκποίηση και αποκτήθηκε, έναντι 10,8 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία Dimand-Grivalia, ενώ σήμερα πλέον έχει μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.

Το ακίνητο του Καρούζου

Κατά τους σημερινούς πλειστηριασμούς άλλαξε χέρια, με τη δεύτερη φορά, και ένα ακόμη ακίνητο της υπόθεσης “Carouzos Gate”, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Καρούζο και την πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εμβαδού 1.082 τ.μ. κατά το κτηματολόγιο με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, στη Δημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων, και επί των οδών Επτανήσου και Αγίων Αναργύρων. Η τιμή πρώτης προσφοράς στον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς ήταν 545.000 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στις 545.001 ευρώ.

Οφειλέτιδα ήταν η Carouzos Real Estate και ο πλειστηριασμός στρεφόταν κατά της Agion Anargiron & Eptanisou Anargiron ως τρίτη εμπραγμάτως ευθυνόμενη.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε για 500.000 ευρώ, προς ικανοποίηση ισόποσου μέρους εκ κεφαλαίου της επιταχθείσας (ενυπόθηκης) απαίτησης ποσού 2.025.880,37 ευρώ πλέον τόκων υπερημερίας και μέχρι εξοφλήσεως του ποσού των 4.550.000 ευρώ για το οποίο ενεγράφη υποθήκη στις 14-11-2006.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία διετία έχουν βγει στο σφυρί πολλά ακόμη ακίνητα του Carouzos Gate στην Αττική, την Κρήτη και άλλες περιοχές.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές – Ποιες επιλέγει, γιατί αναβαθμίζει την Ελλάδα

Ομόλογα: Πώς στήθηκε το μεγαλύτερο «πάρτι» των τελευταίων 30 ετών – Άλμα 2,8 τρισ. δολαρίων σε έναν μήνα

Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης