Σε πρώτη ανάγνωση οι δρόμοι τους δεν συναντιόνταν πουθενά. Στην πραγματικότητα όμως διασταυρώθηκαν μέσω ενός deal με «άρωμα» Μυκόνου. Ο λόγος για τον επιχειρηματία Ανδρέα Ανδρεάδη  και τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Η ιδιαίτερη προτίμηση του μετοχικού και διοικητικού ηγέτη της Intracom και της Intralot για το Νησί των Ανέμων είναι γνωστή. Εξίσου γνωστή είναι και η επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει εκεί με focus στον τουρισμό, μέσω της Intrakat και της Intradevelopment χτίζοντας ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αρχικά με βίλες, μετά με το Branco Mykonos και προσεχώς με το μεγάλο συγκρότημα στο Kαλό Λιβάδι, που υλοποιείται σε συμμαχία με τη London & Regional των αδελφών Λίβινγκστον.

Από την άλλη, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο αδελφός του Σταύρος, μετά τη συμμαχία (το 2016) με μεγάλα ξένα «σπίτια» και επενδυτικά κεφάλαια (Oaktree Capital, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE) έβαλαν τον όμιλο Sani στον… εκτοξευτήρα. Έτσι, με την αλυσίδα Sani/Ikos έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους 9 πολυτελή resorts σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, όπως Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, ενώ επεκτάθηκαν και στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το Ikos Andalusia στη Marbella της Ισπανίας που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον επόμενο μήνα.

Ιδιωτική αγορά στη Μύκονο

Σε ιδιωτικό επίπεδο, ο Ανδρέας Ανδρεάδης αποφάσισε να… πατήσει πόδι στη Μύκονο μέσω ενός deal με την πλευρά Κόκκαλη. Το αντικείμενο της συμφωνίας ήταν η απόκτηση από τον Ανδρεάδη της θυγατρικής του ομίλου Kόκκαλη, «Intra-Blue Aνώνυμη Eταιρεία Ξενοδοχειακών και Tουριστικών Eπιχειρήσεων».

H Intra-Blue ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών αναφορικά με την εξεύρεση, αξιολόγηση και διαχείριση επενδυτικών σχεδίων στον τομέα του real estate και του τουρισμού. Στο Δ.Σ. της εταιρείας επικεφαλής ήταν ο (CEO της Intrakat) Π. Σουρέτης και αντιπρόεδρος ο Δ. Θεοδωρίδης που τρέχει τον ξενοδοχειακό βραχίονα του ομίλου, Intradevelopment.

H Intra-Blue ολοκλήρωσε την ανέγερση πολυτελούς κατοικίας στη θέση Καλαθάς της Mυκόνου που προσφερόταν για πώληση ή ενοικίαση. Οι επιδόσεις της όμως δεν ήταν και οι καλύτερες αφού κατέγραφε ζημιές ενώ είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Όλα αυτά μέχρι τις 30 Oκτωβρίου 2019 όταν η Γενική Συνέλευση της θυγατρικής εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου δεν ήταν πλέον ο Π. Σουρέτης, αλλά ο Aνδρέας Aνδρεάδης, πλαισιωμένος από τους (Bορειοελλαδίτες) Aθ. Kωνσταντίνου και Γ. Γουλιέλμο.

Η νέα διοίκηση προχώρησε σε ανακατάταξη του ακινήτου (οικόπεδο και κτήριο) από την κατηγορία “Επενδύσεις σε Ακίνητα” στην κατηγορία “Ιδιοχρησιμοποιούμενα Πάγια”, καθότι, όπως τονίζεται «δεν υπάρχει άμεση πρόθεση πώλησής του και χρησιμοποιείται για την κύρια δραστηριότητα της εταιρείας (τουριστικό κατάλυμα)».

Στη συνέχεια, «το σύνολο των μετοχών συγκεντρώθηκαν σε ένα πρόσωπο, αυτό του επιχειρηματία Aνδρέα Aνδρεάδη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις. Παράλληλα, έγινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, με την καταβολή μετρητών και την έκδοση 340.200 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 10 ευρώ, ενώ ακολούθησε (με απόφαση της 31/12/2020) νέα ΑΜΚ ύψους 100.000 ευρώ. Σήμερα το μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται στα 3,56 εκατ. ευρώ.

H Intra-Blue έγινε ΑΑΑ Rock

Σε έκτακτη γενική συνέλευση που έγινε τις 18 Iουνίου 2020, αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού, για την μετονομασία της Intra-Blue, σε AAA Rock Α.Ε. και τη μεταφορά της έδρας της από την Παιανία στο Δήμο Nέας Προποντίδας της Xαλκιδικής.

Η εταιρεία έχει στην κατοχή της διώροφη οικοδομή στον Καλαθά με υπόγειο, γκαράζ και πισίνα συνολικού εμβαδού (κυρίων και βοηθητικών χώρων) 1.101,71 τ.μ. επί αγροτεμαχίου εκτάσεως 4.302,46τ.μ. Η λογιστική αξία του ακινήτου στις 31/12/2019 ανερχόταν σε 7,44 εκατ. ευρώ, ενώ για την εξασφάλιση δανειακών συμβάσεων έχει παραχωρηθεί στην Eurobank προσημείωση Γ’ τάξης ποσού 7,42 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (για τη χρήση 2019), ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση και ανήλθε σε 635.208 ευρώ έναντι 413.367 ευρώ της προηγούμενης χρήσης και τα τελικά αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημίες ύψους 200.286 ευρώ έναντι ζημιών 302.819 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται πλέον σε 2,74 εκατ. ευρώ, το κυκλοφορούν ενεργητικό παρουσίασε αύξηση σε 1,52 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων μειώθηκε 6,27 εκατ. ευρώ.

Τι θα ακολουθήσει το πρώτο βήμα;

Επί της ουσίας, πρόκειται για μια μεγάλη και «επώνυμη» («ΑΑΑ Rock Villa Mykonos») βίλα- «φιλέτο» σε προνομιακή τοποθεσία με θέα στο απέραντο γαλάζιο.

Ουδείς αμφιβάλλει ότι στα χέρια του Ανδρεάδη οι επιδόσεις της Rock Villa Mykonos θα εκτοξευθούν. Ούτε ότι αυτό δεν είναι παρά ένα πρώτο βήμα.

Το ερώτημα είναι όχι τόσο το «αν», αλλά το «πότε», με όχημα την εταιρεία ΑΑΑ Rock A.E., -της οποίας ο σκοπός περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, «την ίδρυση, ανέγερση, λειτουργία και εκμετάλλευση κάθε είδους ξενοδοχειακών μονάδων»-  θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις του στον «πλανήτη Μύκονος»… 

Διαβάστε ακόμη  

«Βόμβα» χρεών με λανθασμένα κουρέματα στις υπεκμισθώσεις ακινήτων

Ο Σκέρτσος, η «φον ντερ Λάιεν» της κυβέρνησης και τα τρία τελειωμένα deal

Το disaster story της Μαλαματίνα: «Η σύζυγός μου βούλιαξε την εταιρεία για να αγοράσει lear jet»